PEPINGEN / GOOIK - Meer dan 1.200 bezwaarschriften tegen stedenbouwkundige vergunningsaanvraag windturbines

C21

PEPINGEN / GOOIK - Meer dan 1.200 bezwaarschriften tegen stedenbouwkundige vergunningsaanvraag windturbines

Windturbines_goed_p200
ep

Zoals eerder gemeld, heeft het fruitbedrijf Bruneel-Cox uit Rijkevorsel, na de eerder ingediende milieuvergunningsaanvraag, nu ook een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning ingediend voor de bouw van een windmolenpark aan het Kestergat in Pepingen.

Net zoals dit het geval was voor de milieuvergunningsaanvraag, waartegen niet minder dan 840 bezwaarschriften werden ingediend, kunnen ook nu bezwaren worden ingediend tegen de stedenbouwkundige aanvraag. Dit kan nog op de dienst Stedenbouw van het gemeentehuis in Pepingen tot donderdag 1 juli  vóór 12u.
 
Tot op vandaag, 30 juni 2010, werden intussen reeds meer dan 1.200 bezwaarschriften tegen de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag ingediend. Er werden dus nog méér bezwaarschriften ingediend dan bij de aanvraag voor de milieuvergunning. Zéér veel bezwaarschriften kwamen van mensen uit de onmiddellijke omgeving, uit de verschillende Pepingse deelgemeenten en uit Kester en Leerbeek.
 
Het groot aantal bezwaarschriften toont duidelijk aan dat er geen maatschappelijk draagvlak is voor dit project.
 
De deputatie van de Provincie Vlaams-Brabant beslist op 1 juli over de milieuvergunningsaanvraag. De gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar beslist later nog over de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2010
Kris Timperman
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief