PEPINGEN - Kunst in het dorp 2010

C21

PEPINGEN - Kunst in het dorp 2010

Editiepajot_pepingen_ter_loo_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Het project ‘Kunst in het dorp’ start zaterdag 18 september in en rond het ontmoetingscentrum Ter Loo in de Pepingse deelgemeente Bellingen. Een vijfentwintig tal kunstenaars krijgen er een platform om hun werk naar buiten te brengen.

In het landelijke Bellingen, deelgemeente van Pepingen, staat al bijna 4 eeuwen het kasteel-klooster Ter Loo. Verdoken tussen de velden en weiden, op een boogscheut van de voormalige abdijkerk, kende Ter Loo een bewogen geschiedenis. Van ‘verdronken kasteel’ in de 17de eeuw tot een pensionaat voor jongens in de 20ste eeuw. Nadien werd deze heerlijkheid een school. Vandaag staat dit erfgoed open als ontmoetingscentrum en wordt het beheerd door de v.z.w. Bellingahaim.
 
Onder impuls van enkelen werd negen jaar geleden het startsein gegeven voor een kunstmanifestatie onder de naam ‘Kunst in het dorp’, in en rond dit domein. Dit unieke kader biedt tal van verborgen en open ruimtes, waar het werk van kunstenaars tot zijn recht komt. In en rond deze site krijgen een vijfentwintig tal kunstenaars een platform om hun werk naar buiten te brengen. Zij kiezen grotendeels zelf de ruimtes waarbinnen hun werk geintegreerd en getoond kan worden. Werk dat ontstaan is binnen een groot aanbod van disciplines zoals beeldhouwwerk, schilderijen, tekeningen, keramiek, fotografie en groenkunst.
 
‘Kunst in het dorp 2010 start op zaterdag 18 september. De officiële openingsnocturne vangt aan om 19.30 uur. Muzikale omlijsting met Lalina zal de sfeer erin brengen tot 22.00 uur.
Op zondag 19 september loopt de tentoonstelling van 14.00 tot 19.00 uur met om 16.00 uur het literair café .
 
De multidisciplinaire tentoonstelling is ook toegankelijk op zaterdag 25 en zondag 26 september telkens van 14.00 tot 19.00 uur.
Volgende kunstenaars stellen hun werken tentoon : Ann Adriaenssens, Claudine Bellemans, Eddie Bonesire, Giuliana Bonesire, Jef Couck, Albert De Bast, Frank De Clercq, Koen De Weerdt, Leo Eeckhout, Tom Feyen , Leo Gommé, Dominique Hellinckx, Inge Hernalsteen, Rogier Marit, Daniëlle Poelmans, Annemie Smekens, Karina Van Acker, Gert Jan Van Den Bemd, Karin Van Zele, Katrien Vandenberghe, Hilde Vanderheyden, Wies Vanderslagmolen, Francis Verheylewegen en Hilde Van Gestel.
 
Naast het culturele voedsel is er natuurlijk ook gezorgd voor een hapje en een drankje. Meer informatie op www.kunstinhetdorp.be  of op www.kunstinpepingen.be . De toegang is gratis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief