PEPINGEN - Gemeentepersoneel bowlt er op los

C21

PEPINGEN - Gemeentepersoneel bowlt er op los

Dsc01457
 
Dsc01465
Dsc01470
Dsc01459

In zaal De Kring in Bellingen richtte de sportdienst van Pepingen voor het personeel van de gemeente en het OCMW  in het  kader van de gezondheidsmaand een curve bowl tornooi in. Voor het merendeel van de deelnemers bleek curve bowl een grote onbekende.

Curve bowl is een bolspel met Engelse roots dat in dezelfde familie thuishoort als petanque. Toch heeft het spel een andere oorsprong en ook andere spelregels..
 
Short mat bowls, de variante aangepast aan kleine ruimtes, wordt gespeeld op matten van een 12 à 13 m lang op een  breedte van een 1,80 m. De vilten matten hebben aan de  onderzijde een zachte of harde kant. Deze onderkant bepaalt de snelheid van de mat. Bij een zachte mat gaat de bol veel trager lopen. In het midden staat een middenblok die dient als bijkomende hindernis.
 
De bowl heeft een diameter van 12 cm en een gewicht van 1,25 kg. Bowls worden tegenwoordig gemaakt van compositiemateriaal. In het verleden was dat nog van hout. Hierdoor worden bowls nu nog "woods" genoemd.
 
Het zwaartepunt van de bowls ligt niet in het midden maar aan een van de beide zijkanten. Zo maken ze een bocht bij het vertragen en beschrijven ze altijd een kromme baan. De moeilijkheid en de uitdaging zitten in de kunst om  de bowls zo dicht mogelijk bij het doelballetje (jack) te rollen. Voor elke bowl die dichter bij de jack ligt dan de beste bowl van de tegenstander, scoort de speler een punt. Elke bowlspeler speelt met maximaal  vier bowls. Het team met de meeste punten over een aantal rondes (ends) wint de wedstrijd.
 
De gezondheidsmaand wordt zondag officieel afgesloten met een dankbezoek aan de rusthuizen Van Der Stokken en Mater Dei en met de opening van de fit-o-meter in het centrum van de gemeente.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief