Provincie weigert windturbines in PEPINGEN

C21

Provincie weigert windturbines in PEPINGEN

Windturbines_goed_p200

De deputatie van Vlaams-Brabant heeft de aanvraag van Bruneel-Cox BVBA voor een milieuvergunning om twee windturbines uit te baten in Pepingen geweigerd.

De voorziene locatie van de twee windturbines ligt in een open landschap. Een open landschap dat geen aansluiting vindt met landschapsbepalende infrastructuur, zoals bijvoorbeeld een autosnelweg, of een industriegebied. De windturbines zouden bovendien ingeplant worden in de onmiddellijke omgeving van de beschermde ankerplaats 'Gaasbeek, Sint-Laureins-Berchem, Oudenaken en Elingen'. Daardoor zouden de windturbines een belangrijke negatieve impact hebben op de omgevingruimte.
 
Bovendien waren er problemen met slagschaduw voor de nabijgelegen woningen. De aangevraagde windturbines waren niet uitgerust met een ijsdetectiesysteem en bliksembeveiliging. Omdat er geen niet-reflecterende coating op de rotorbladen was voorzien, konden ze door lichtweerkaatsing een gevaar betekenen voor de verkeersveiligheid.
 
"Naast de zwaarwegende bezwaren in verband met ruimtelijke inplanting en beschermd erfgoed, hielden we bij onze beslissing rekening met de ongunstige adviezen van de Vlaamse Windwerkgroep, het Vlaamse Agentschap Ruimte en Erfgoed en van het college van burgemeester en schepenen van Pepingen. Bovendien voldeed de aanvraag niet aan de criteria van de Vlaamse Codex Ruimtelijke ordening. Bijgevolg hebben we de milieuvergunning geweigerd", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief