Allemaal PEPINGENaren. Portretten over diversiteit bevolking

C21

Allemaal PEPINGENaren. Portretten over diversiteit bevolking

Allemaal_pepingenaren

Vanaf 17 september kan het publiek de fototentoonstelling 'Allemaal Pepingenaren' bezoeken. Deze expo kadert in de portrettenreeks 'Allemaal Vlaams-Brabanders', die de diversiteit van de provincie en haar gemeenten belicht.

In de acht Vlaams-Brabantse gemeenten Galmaarden, Oud-Heverlee, Kortenberg, Zemst, Opwijk, Rotselaar, Tielt-Winge en Pepingen hebben fotografen portretten gemaakt van 50 inwoners. De foto's zijn een weergave van de diversiteit van de bevolking en de meerwaarde van deze diversiteit.
"Het geheel van 400 portretten vormt een boeiende en diverse doorsnede van onze provincie onder de noemer 'Allemaal Vlaams-Brabanders'. Diversiteit is immers de grote troef van onze provincie" zegt gedeputeerde Karin Jiroflée.
 
In Pepingen wonen mannen en vrouwen van alle leeftijden en “pluimage”. Er is zelfs een inwoner van meer dan honderd jaar. Onder de inwoners zijn 29 verschillende nationaliteiten.
 
Elke Pepingenaar heeft zijn mogelijkheden en beperkingen, zijn eigen verhaal, dromen en passies. De een wil later dokter worden, de andere wil Nederlands leren, een eigen zaak beginnen of anderen helpen.
 
De fotografen Erwin ALSTEENS en Rita VAN MEULDER gingen op pad en portretteerden 50 inwoners van Pepingen. Deze portretten worden tentoongesteld in het gemeentehuis van Pepingen van 17 september tot en met 30 september.
Het geheel vormt een mooie en boeiende weergave van de diversiteit van de Pepingse bevolking.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2010
Felix Merckx
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief