De Gepensioneerdenbond van PEPINGEN-Centrum aan de klaagmuur

C21

De Gepensioneerdenbond van PEPINGEN-Centrum aan de klaagmuur

Dscf0389
Achter de schuur is ruimte voor een petanqueveld. - Foto's © Jean-Paul Timmermans
 
Dscf0395
De tuin achter de pastorie is te weinig toegankelijk. - Foto's © Jean-Paul Timmermans
 

Groot-Pepingen telt meerdere gepensioneerdenbonden, waarvan een aantal aangesloten zijn bij OKRA en een aantal niet.

Vele gepensioneerden zijn lid van diverse bonden. Er zijn ook leden uit de omliggende gemeenten en ook Pepingenaars zijn lid van bonden buiten onze gemeente.

De Gepensioneerdenbond van Pepingen-Centrum is zeker niet de kleinste onder al deze verenigingen. Nochthans krijgen wij meer en meer een calimerocomplex : “zij zijn groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk, o nee”.

Alle bonden hebben één of meerdere petanquevelden met aanlandende verbruikszaal tot hun beschikking, wij niet!  Dit petanqueveld zou gebouwd  worden in de omgeving van de “JUNGLE”.  

Een gepensioneerdenbond zonder petanqueveld is in feite te vergelijken met een café zonder bier. Onlangs werd een nieuw petanqueveld aangelegd voor de kerk van Heikruis ten gerieve van de lokale gepensioneerdenbond en de bewoners van Mater Dei.

Alle bonden gebruiken bijna gratis hun vergaderzaal voor niet-kommerciële activiteiten, wij niet ! Integendeel wij dienen per namiddag 85 € te betalen…dit gebeurt zo een vijftal malen per jaar en dit is reeds zo sedert enkele jaren en financieel zwaar om dragen.

Het park achter de multivenster pastorij te Pepingen zou sedert jaren vrij toegankelijk moeten zijn.  Wat een aangename wandeling en ontspanning  zou dit niet zijn voor de gepensioneerden van Pepingen-Centrum  en de bewoners van het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. Ondanks herhaald vragen kan dit ook nog niet.

Wij vragen aan het gemeentebestuur om van deze drie punten prioritair werk  te maken, waarvoor onze beste dank bij voorbaat dit in naam van vele + 55 jarigen!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 sep 2010
Gerard Defloo
Jean-Paul Timmermans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief