PEPINGEN - Fit-o-meter ingelopen

C21

PEPINGEN - Fit-o-meter ingelopen

Dsc01757
 
Dsc01753
Dsc01746
Gdg_fit-o-meter_haesebrouck_de_roubais_dekens
 
Gdg_fitometer
 
Pepingen sloot zondag onder een prima lenteweertje de gezondheidsmaand af met de inhuldiging van een nieuwe fit-o-meter. Ook de rusthuizen Vanderstokken en Mater Dei werden vooraf met een bijzonder dankbezoek van het gemeentebestuur bedacht voor hun medewerking. Dit jaar stond de maand in het teken van gezond en veilig wonen. Particulieren, verenigingen en instellingen stapten gretig mee in het project.
 
Zo werd jong en oud voorgehouden hoe gezond te leven en te wonen. De gemeente stelde daartoe overigens een CO²-meter ter beschikking van de bevolking om de luchtkwaliteit te meten. De resultaten toonden aan dat in het algemeen de leefruimtes te weinig verlucht worden.
 
De sportievelingen kregen dit jaar opnieuw de mogelijkheid hun wandel- en fietskilometers aan de gemeentelijke sportdienst mede te delen. Een vergelijking met vorig jaar gaat evenwel nog niet op. De maand is immers nog niet definitief afgelopen en vele inwoners maken hun gepresteerde kilometers pas over op het einde van de maand.
 
De gemeentelijke sportdienst zorgde ook voor de plaatsing van een fit-o-meter, een primeur voor de regio.
De fit-o-meter, een openlucht conditieomloop, ligt gespreid over nagenoeg 3 km. Op het uitgezet parcours dat vertrekt achter de kerk ontdekt de jogger of stapper acht locaties met aangepaste en voor iedereen toegankelijke oefentoestellen om de conditie op peil te houden. Aanduidingsborden stellen schematisch de uit te voeren oefeningen voor. Naar gelang het gestelde oefendoel kan gekozen worden voor een laag, een gemiddeld of een hoog niveau. De fit-o-meter heeft als voordeel dat de oefeningen individueel, aan een eigen ritme en op een tijdstip naar keuze kunnen uitgevoerd worden.
 
Bronzen medaillewinnares roeien op de Olympische Spelen van Los Angeles in 1982 Ann Haesebrouck, overigens inwoonster van deelgemeente Beert en tevens finaliste van het één-programma "Eeuwige roem",  had er duidelijk zin in om de fit-o-meter te mogen inlopen.
 
Burgemeester André De Roubaix : “Hopelijk weet de bevolking onze inspanningen en investeringen voor de gezondheid op prijs te stellen en reageert zij positief op ons initiatief”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 jan 2023
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief