PEPINGEN - Scholen schieten Heen-en-Weer Week op gang

C21

PEPINGEN - Scholen schieten Heen-en-Weer Week op gang

Gdg_week_vd_zachte_weggebruiker__6_
 
Gdg_week_zachte_weggebruiker_collage
 
Liedje_5_voor_12
 
Vandaag werd in de basisscholen Hartentroef Pepingen-Heikruis en Spring in’t veld Bellingen het startschot van de Heen-en-Weer Week, voorheen de Week van de Zachte Weggebruiker, gegeven. In de loop van de week staan allerlei acties rond verkeer en mobiliteit op het programma.
 
Hels lawaai aan de schoolpoorten onder het motto ”5 voor 12” diende als noodkreet aan het adres van de Vlaamse regering voor een dringend veiliger en kindvriendelijker verkeer in de schoolomgeving. Op de Clouseau-melodie van “Hier bij jou” en aan de hand van een aangepaste tekstversie van meester Rudi Wastiels brachtten de leerlingen zingend hun boodschap overtuigend over.
 
Donderdag rijdt de Mobibuzz voor op het gemeenteplein. De bus is een interactieve doe-tentoonstelling over mobiliteit. Promotie van het openbaar vervoer staat daarbij centraal. Die dag zorgt de lokale politie Pajottenland ook voor een verkeersquiz, een fietsencontrole en een fietslabeling. In de namiddag maken de leerlingen een boottocht vanuit Halle.
 
De week wordt vrijdag afgesloten met een bezoek aan het station van Halle en een korte treinrit. De school in Bellingen sluit die dag de week af overigens ook af met een autoluwe schooldag. Op het eind van de dag wordt ook het eindresultaat van de schoolactie ”veilig en milieuvriendelijk naar school” bekendgemaakt.
 
De ganse week zorgt de lokale politie ook nog voor een verhoogde aanwezigheid en snelheidscontroles aan de schoolpoorten. Wijkinspecteur Renaat Van Simaey toonde zich alvast opgetogen ; “De actie is goed voorbereid door de directies en de kinderen spelen maar al te graag in op het initiatief. Opmerkelijk meer kinderen zakten vandaag dan ook met de fiets af naar school.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief