Vijf jaar familiegroep dementie in PEPINGEN

C21

Vijf jaar familiegroep dementie in PEPINGEN

5_jaar_alzheimerliga
Foto KOS
 

In WZC Mater Dei in Heikruis (PEPINGEN) werd 5 jaar familiegroep Dementie regio Pepingen gevierd. In die 5 jaar heeft men er al 55 personen met dementie kunnen helpen.

De familiegroepen van de Vlaamse Alzheimer Liga (V.A.L.) zijn een ontmoetingsplaats waar familieleden en betrokkenen van personen met dementie in kleine groep met hun vragen en noden terechtkunnen bij mensen met gelijkaardige ervaringen. Een professionele gespreksleider brengt het thema aan, leidt het gesprek in goede banen en geeft raad en advies.
 
In Pepingen werden al 55 personen geholpen.
Luc Meylemans, voorzitter: “We zijn ervan overtuigd dat dit maar een klein deel vormt van de mensen die in onze regio met dementie geconfronteerd worden. En dan komt het erop aan die mensen te bereiken, hen te laten weten dat er zoiets bestaat als onze familiegroep, en ze over de drempel te helpen om te komen kennismaken. Uiteindelijk is het dat wat wij willen”.
 
In Heikruis komt de groep zes maal per jaar samen in de lokalen van het WZC Mater Dei, Molenhofstraat 31. De deelname is gratis.
 
Meer info: Expertisecentrum Dementie Memo, regio Halle-Vilvoorde, Molenhofstraat 31 in 1670 Heikruis. Tel 02/398 00 18.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2011
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief