Komen er zes windmolens op de grens PEPINGEN / SAINTES (Tubeke)?

C21

Komen er zes windmolens op de grens PEPINGEN / SAINTES (Tubeke)?

Pep_hoorzitting_windmolens
Foto's © Marc Sluys
 
Pep_pajopower_
Foto © Marc Sluys
 

In Pepingen werd een infovergadering rond de inplanting van windmolens druk bijgewoond. Enervest wil immers op de grens van Bogaarden met Saintes zes windmolens bouwen. Drie windmolens bevinden op het grondgebied van Pepingen en drie windmolens langs de andere zijde van de taalgrens in Tubeke.

Voor het Vlaamse gedeelte wil PajoPower een windmolen kopen en de inwoners laten mee participeren in het project via aandelen en goedkopere stroom. Als de bouw- en milieuaanvragen worden ingediend wil Enervest opnieuw naar de bevolking toestappen om hen te informeren.
 
Enervest heeft de volledige zone uitgewerkt. Specifiek naar de woningen en het landschap toe hebben zij vastgesteld dat er geen enkel probleem is en de zone er zeer ruim is. Het zou de geschiktste plaats in het Pajottenland zijn om windturbines te plaatsen.
 
Niet iedereen is blij met een windmolen in zijn achtertuin.
 
Benny Rener van EnerVest: “De mensen moeten geen schrik hebben als…de wetgeveng wordt nageleefd naar schaduw toe. Voor de inplanting is dicht bij een autosnelweg de meest gegeerde plek omdat men moet koppelen aan een grote infrastructuur en naar geluid toe. Men kan er zich baseren op het geluid van de autosnelweg zelf. Het vormt er minder hinder naar de woningen toe”.
 
Alle onderzoeken hebben intussen plaats gevonden.
 
Enervest gaat nu als eerste stap een bouwvergunning indienen bij het Vlaams gewest. Naar Wallonië toe moet men nog een studie uitwerken en daar duurt het iets langer. Men is er rap vertrokken voor 6 maanden tot één jaar vooraleer het daar volledig afgewerkt is.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2011
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 17 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 31 aug 2021
Marc Sluys | 20 aug 2021

archief