Cantimpré BELLINGEN zonder zorgen op vakantie

C21

Cantimpré BELLINGEN zonder zorgen op vakantie

Bellingen_cantimpre_11
Cantimpré brengt twee weken haar zomerse komedie. - Foto © Marc Sluys
 

Op vrijdag 25/3, zaterdag 26/3, vrijdag 1/4 en zaterdag 2/4 speelt toneel Cantimpré uit Bellingen "Vakantie Zonder Zorgen", een schitterende komedie van F. Joffo, in een regie van Emile Ringoot. The place to be is CC De Kring in Bellingen. Op vrijdag starten ze om  20.30 uur en op zaterdag om 20 uur. 

Ook dit jaar kiest Toneel Cantimpre voor een spetterende komedie. We nemen  u mee naar onze Belgische kust waar Walter en Sonja voor de tweede keer op rij dezelfde villa huren samen met hun vrienden Marc en  Josianne. Als ze vroeg in de ochtend aankomen, blijken ze de eersten te zijn,  Marc en Josianne zijn nog niet aangekomen. Al snel zal blijken dat die daar nog niet zo rap zullen zijn. Toch blijkt er al volk in de villa te zijn. Een kraker, een bloot meisje, een gangster, een poetsvrouw en nog een aantal andere rare individuen passeren de revue. Maar, niemand is wie hij lijkt te zijn. En zeer snel beginnen de misverstanden en de persoonswisselingen zich op te stapelen. 

Alsof dit nog niet voldoende is, blijkt de villa dubbel geboekt te zijn. Je denkt, “we huren dezelfde villa als vorig jaar, dat is toen heel goed meegevallen. Op die manier komen we niet voor slechte verrassingen te staan die je gewoonlijk tegenkomt wanneer je een huis voor de eerste keer huurt, toch?” Maar dat was blijkbaar verkeerd gedacht. En ocharme, Sonja… ze had dit allemaal voorspeld…ze had het in de kaarten gelezen. Maar de kaarten hebben niet alles onthuld. Want zonder het te willen, worden Walter en Sonja, door een reeks catastrofes, meegesleept in een dol avontuur dat ze zich in de verste verte niet hadden kunnen inbeelden.  Als dit maar goed eindigt… Ging het dit jaar geen  vakantie zonder zorgen worden…

Alles raast aan een snel tempo voorbij. Als toeschouwer heb je de ene catastrofe nog maar net verteerd of een volgende biedt zich aan. Gelukkig hebben we een pauze ingelast, zodat jullie toeschouwers de lachspieren even wat rust kunnen gunnen…en de spelers even op adem kunnen komen.

Had ik al gezegd dat er ook een paar West-Vlamingen meespelen? En nen Brusseleir? En…nee, dit zal al volstaan, niet? We serveren je dit alles in een plezante mix van dialect en algemeen Nederlands.

En dat het er af en toe al eens hevig aan toe gaat, zal je ook wel niet verwonderen. Maar geen paniek, we hebben een eerste hulp bij ongevallen bij de hand.

Als ik jullie nu nog niet overtuigd heb om te komen kijken…dan weet ik het ook niet meer…misschien wordt het dan tijd dat ik eens op vakantie ga… vrienden van mij weten toevallig nog een villa te huur…in Knokke…

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2011
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief