1 miljoen euro voor restauratie van Onze-Lieve-Vrouwkerk in BELLINGEN

C21

1 miljoen euro voor restauratie van Onze-Lieve-Vrouwkerk in BELLINGEN

Editiepajot_pepingen_olvkerk_foto_vioe
Foto © VIOE

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, kent een premie van 1.063.253,71 euro toe voor de algemene restauratie van de Onze-Lieve-Vrouwkerk, gelegen in Bellingen, een deelgemeente van Pepingen. De voormalige priorijkerk dateert van 1619 en prijkt sinds 1943 op de lijst van beschermde monumenten.

De eenbeukige gotische kerk ligt op een heuvel en vormt samen met de naastgelegen abdijhoeve Cantimpré een indrukwekkend geheel in het landschap.
“De kerk is dringend aan restauratie toe,” legt minister Bourgeois uit. “Dit subsidiedossier bevat dan ook een omvattende restauratie van dit waardevolle kerkgebouw. Naast de globale dak – en gevelherstelwerken zullen ook de glasramen en het interieur van de kerk worden gerestaureerd. Bovendien komt er een nieuwe elektriciteits – en verwarmingsinstallatie.”
Tegen de noordkant van de kerk stond vroeger een klooster dat in 1797 is gesloopt nadat de priorij door het Franse bewind was afgeschaft. Gelet op die bijzondere geschiedenis zullen de graafwerken die in en rond de kerk moeten uitgevoerd worden naar aanleiding van de restauratieve werken begeleid worden door archeologen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2011
Gerrit Achterland
VIOE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief