Provincie keurt ruimtelijk structuurplan PEPINGEN goed

C21

Provincie keurt ruimtelijk structuurplan PEPINGEN goed

Julien_dekeyser_2011_b_p200
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening (ep)

De deputatie van de provincie Vlaams-Brabant heeft het ruimtelijk structuurplan van de gemeente Pepingen goedgekeurd.

"Met het opstellen van haar structuurplan heeft de gemeente Pepingen een duidelijke ruimtelijke toekomstvisie ontwikkelt", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.
 
De gemeente zal haar typische landelijke karakter vrijwaren door de landbouw zo veel mogelijk in stand te houden.
 
De uitgestrekte open ruimtegebieden, het grote aantal landelijke wegen en de verschillende historische gebouwen maken van de gemeente Pepingen een interessante trekpleister voor wandelaars en fietsers.
 
"Zowel het functionele als het recreatieve fietsroutenetwerk zal verder uitgebouwd worden", stelt gedeputeerde Julien Dekeyser.
 
De gemeente wil een sporthal bouwen die aansluit bij de dorpskern van Pepingen. Bij gebrek aan een sporthal maken de verenigingen momenteel immers gebruik van de parochiezalen en ontmoetingscentra.
 
"Op vlak van bedrijvigheid gaat de gemeente op zoek naar een geschikte locatie voor een lokaal bedrijventerrein. Momenteel beschikt de gemeente Pepingen slechts over twee kleine KMO-zones en zijn er enkele plaatselijke bedrijven op zoek naar een alternatieve locatie om zich binnen de gemeente te kunnen vestigen", besluit Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief