Spooroverwegen in PEPINGEN worden afgeschaft

C21

Spooroverwegen in PEPINGEN worden afgeschaft

Beert_hoorzitting_infrabel
Foto © Marc Sluys
 

Infrabel gaat de drie spooroverwegen op de lijn Brussel – Doornik in Pepingen afschaffen. Langs de Hondzochtstraat komt er een brug en aan de andere overgangen komt er een fiets- en voetgangerstunnel.

Infrabel heeft grootse plannen voor Pepingen. Enkele maanden geleden heeft het gemeentebestuur vernomen dat zij de drie overwegen die in Pepingen op de lijn Brussel – Doornik liggen gaan afschaffen. Het waarom er van werd uit de doeken gedaan op een infovergadering. Zij gaan wel alternatieven bieden en één ervan is de aanleg van een brug aan de Hondzochtstraat.
 
Burgemeester André De Roubaix CD&V): “De afschaffing van de spoorwegen is geen beslissing op gemeentelijk vlak. Het is een beslissing die Infrabel neemt omdat uit statistieken blijkt dat het aantal dodelijke ongevallen aan onbewaakte spoorovergangen brengen zij in kaart. Binnen het project die deze mensen beheren zijn deze drie overwegen de laatste die dienen afgesloten te worden”.
 
Aan de Hondzochtstraat wordt een brug geïnstalleerd die er zijdelings over de huidige rijweg gaat komen. Die brug moet het verkeer overnemen op de belangrijkste verbindingsweg tussen Halle en Heikruis. Aan de andere twee overwegen gaat er een fiets- en voetgangerstunnel komen.
 
Burgemeester André De Roubaix (CD&V): “De woonomgeving zal er een stuk veiliger worden, want de brug zal de bewoners van de straat gaan vrijwaren van verkeer. Er zal nog alleen plaatselijk verkeer toegelaten worden op de Hondzochtstraat”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2011
Felix Merckx
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief