Okra BEERT vierde haar veertigjarig bestaan

C21

Okra BEERT vierde haar veertigjarig bestaan

Okra_beert
Foto © Felix Merckx
 

In ’t Zaaltje in Beert vierde de plaatselijke OKRA-afdeling haar veertigjarig bestaan met een receptie en een middagmaal.

OKRA Beert werd opgericht op 11 oktober 1971 onder de toenmalige benaming KBG-Beert. Het gebeurde op initiatief van het feestcomité Beert en Jef Mertens. Het was ook hetzelfde feestcomité dat voor een startkapitaal van 5.000 toenmalige Belgische franken zorgde.
 
De ploeg van het eerste uur bestond uit Maurice Berthot, Victor Detobel, Hubert Eerlings, pastoor Slegers, Jeanne Walckiers, met als voorzitter Jozef Agneessens.
Nadien werd het voorzitterschap waargenomen door (chronologisch : Jeanne Baukens, Jeanne Dannau, René Van Gossum, Jef Mertens, Irène Van Wichelen, Victor Vanbellinghen en Hubert Brisaert.
 
In de eerste jaren waren er activiteiten als dansen, kaarten, een babbel, wandelen en uitstappen in binnen- en buitenland. De laatste jaren is de interesse voor dansen nagenoeg uitgedoofd, maar men zit daarom niet stil bij OKRA. Op maandag komt men nu om de twee weken samen. Er is dan mogelijkheid tot kaarten, petanque, wandelen en darts. Af en toe gaat men een bedrijf bezoeken, doet men een daguitstap of een meerdaagse reis, bloemschikken, sierkettingen maken, bingo, quiz, video/en PP-presentaties maken over diverse onderwerpen zoals verkeer, gezondheid, media, gebeurtenissen in het dorp vroeger en nu.
 
Tweekeer per jaar houden zij een koffietafel  en drie keer per jaar bieden zij ook een volledige maaltijd aan (vanaf de middag): Pasen, Kerstmis en Beert-augustuskermis). 
 
Om één en ander te financieren hebben zij hun pannenkoekenbak in de maand oktober.
Van feestcomité Beert krijgen zij jaarlijks geldelijke steun, op basis van kaartenverkoop tijdens de feesten en ook voor de opruimingswerken in de tent, de dag na de feesten. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief