Mei is in PEPINGEN de maand van de zachte weggebruiker

C21

Mei is in PEPINGEN de maand van de zachte weggebruiker

Ed_pajot_pepingen_verkeerssdlang_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Mei is de maand van de zachte weggebruiker voor de beide basisscholen van Pepingen. De gemeente daagt de schoolkinderen uit om milieuvriendelijk naar school te komen.

De schoolkinderen krijgen de ganse maand activiteiten rond verkeersveiligheid, zoals theatervoorstellingen, dode hoek voorlichting, leren zij fietsen en doen zij een gordel voor scholen.
 
Wie tijdens de maand mei elke schooldag met de fiets, te voet, met de schoolbus of door carpool naar de school komt mag een bolletje inkleuren op de spaarkaart van de klas. Een extra bolletje mag ingekleurd worden als men een hesje en een fietshelm draagt. Voor de klassen met een volle spaarkaart is er een verrassingsgeschenk van de gemeente.
 
 KIJK! IK FIETS!
Op zaterdag 11 juni organiseert sportregio Pajottenland in samenwerking met de sportdienst het initiatief: Kijk! Ik fiets!
Kinderen leren fietsen op twee wielen onder actieve begeleiding van de ouders en met de hulp en tips van ervaren monitoren. Dit alles zal doorgaan op de speelplaats van de basisschool Harten Troef van 10 tot 12 uur. Voor meer info en inschrijvingrn kan men terecht bij de sportdienst op sportdienst@pepingen.be of 02/383 14 39
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief