BRUSSEL - HUB student uit PEPINGEN gelauwerd door Unizo

C21

BRUSSEL - HUB student uit PEPINGEN gelauwerd door Unizo

Editiepajot_brussel_pepingen_chris_de_bock_unizo_foto_gerrit_achterland
 

Chris De Bock, student Handelsingenieur aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en 5 kompanen ontvingen afgelopen weekend de 1e nominatie van de ‘UNIZO-prijs voor ondernemingszin’. Ze werden gelauwerd voor hun project ECO-EVENTS, een VZW die zich toespitst op de organisatie van ecobeurzen.

Nic Balthazar
Chris De Bock zit in zijn voorlaatste jaar Handelsingenieur. Drie jaar geleden startte hij samen met 5 collega’s ECO-EVENTS, een project waarmee hij mensen wilt informeren over wat er allemaal kan op vlak van duurzaamheid en ecologie. De twee actieve luiken van de vzw ECO-EVENTS zijn ECO-LIVE en ECO-TELL. ECO-TELL heeft als doel om organisaties, scholen, bedrijven, enz. … de kans te geven om opleidingen en infosessies te organiseren over ecologie. ECO-LIVE spitst zich voornamelijk toe op het organiseren van beurzen waar de mensen rechtstreeks in contact worden gebracht met producenten van ecologisch materiaal. Ondertussen vonden er al beurzen plaats in o.a. Overijse, Pepingen, Asse en Lennik. Naast de verschillende stands, werden er ook lezingen gehouden door regisseur Nic Balthazar en ‘Al Gore-ambassadeur’ Steven Van Praet.
Potentieel
Chris De Bock is al drie jaar de drijvende kracht achter ECO-EVENTS: “De reacties op onze beurzen waren iedere keer heel positief. Op termijn willen we een bvba oprichten. Op dit moment leg ik de laatste hand aan een businessplan want er is potentieel voor onze beurs in heel Vlaanderen.”
Financieel gezond
De jury looft het initiatief van Chris en zijn collega’s omdat het informatie over ecologie bundelt en aanbiedt. Volgens de jury gaat het niet om de zoveelste ecobeurs maar richten de studenten zich duidelijk naar plaatselijke KMO’ en gezinnen. Ze doen dit steeds in samenwerking met de lokale overheid. De jury geeft tenslotte ook nog mee dat het project financieel gezond is dankzij de verschillende financieringskanalen die werden uitgewerkt zoals standprijzen, sponsorcontacten en gemeentesubsidies. De Bock: “We zijn uiteraard zeer vereerd met deze prijs en we hopen dat het een duwtje in de rug mag betekenen voor de toekomst.”
Over Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB)
De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) verenigt de opleidingen van de vroegere hogescholen EHSAL, HONIM en VLEKHO en de universiteit KUB. Ook het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen behoort tot de HUB. De Hogeschool-Universiteit maakt deel uit van de Associatie KU Leuven en biedt een brede waaier van opleidingen aan in 6 verschillende domeinen: Economie & Management, Gezondheidszorg, Lerarenopleiding, Sociaal-Agogisch Werk, Taal & Letteren en Rechten.
Voor meer informatie, surf naar www.hubrussel.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2011
Gerrit Achterland
IF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief