Drogo-ommegang in het landelijke BELLINGEN

C21

Drogo-ommegang in het landelijke BELLINGEN

Editiepajot_pepingen_bellingen_drogo_ommegang_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 
Editiepajot_pepingen_bellingen_drogo_ommegang_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Gerrit Achterland
 

Al meer dan 125 jaar trekt op de derde zondag na Pinksteren ( dit jaar een week vroeger) de Drogo-ommegang door de straten en velden van Bellingen. Schoolkinderen en verenigingen beelden op zondag 26 juni in verschillende taferelen het leven van de patroonheilige van Bellingen uit.

Ze tonen hoe Drogo een leven van onthechting leidde, hoe hij negen keer te voet naar Rome op bedevaart trok en hoe hij zich als kluizenaar uiteindelijk liet inmetselen in een kerkmuur van Sébourg. Zijn relikwieën belandden later met gevluchte monniken in het klooster van Cantimpré in Bellingen, waar men ze bij toeval op het einde van de 19de eeuw terugvond op de gewelven van de kerk. Ook de geschiedenis van de abdij van Cantimpré wordt uitgebeeld. Drogo wordt aanroepen als beschermer van het vee en als patroonheilige van de zwakke weggebruiker.
De ommegang is voor de vzw Bellingahaim de geknipte aanleiding om een heel weekeinde te feesten. In het Drogo-restaurant kunt u op zaterdagavond 25 juni van 18.00u tot 21.00u en zondagmiddag van 12.00u tot 15.00u niet alleen konijn met geuze eten maar ook stoofvlees, steak en zalm. Zondag 26 juni 2011 kunt u al om 11.30 uur genieten van een aperitiefconcert.De ommegang vertrekt om 15.00u. Nadien is er nog tot 18.00u een gelegenheid om te genieten van een stukje taart of een lekker glas bier.
In de tentoonstelling “Groetjes uit het Pajottenland: landschap in beweging” kunt u aan de hand van beeldmateriaal zien hoe het Pajottenlands landschap door de jaren heen veranderd is, of net misschien niet?
De opbrengst van de Drogo-feesten gaat integraal naar de renovatie van het voormalig klooster dat het ontmoetingscentrum Ter Loo huisvest. Iedereen is van harte welkom in het O.C. Ter Loo, kareelstraat 21 in 1674 Bellingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief