PEPINGEN - Kunsten- en poëziefestival Artselingen 2011

C21

PEPINGEN - Kunsten- en poëziefestival Artselingen 2011

Ed_pajot_pepingen_ma_sfeld_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

ArtsElingen 2011 is met zijn zevende editie een zomerevenement dat uitgegroeid is tot een waar Kunsten - en Poëziefestival dat ook ver buiten het Pajottenland aan draagkracht en belangstelling wint . Het heeft plaats gedurende 5 zondagnamiddagen in juli van 14 tot 18 uur. Centraal hierin is het Kunstencentrum Mansveld, Oudenaaksestraat 4 in Elingen (Pepingen)

Wandelgroepen kunnen mits afspraak , tijdens de week een bezoek brengen aan de tentoonstelling op Mansveld en vervolgens een wandeling   langs een van de drie poëzieroutes ( 4 , 8 , 12 km ) maken. In heel het gebeuren staat het Kunstencentrum Mansveld centraal als bezoek voor de expo en tevens als vertrekpunt voor de wandelingen. Op het wandelcircuit kunnen de bezoekers dit jaar ook de Stoeterij Zwarte Molen bezoeken met aansluitend een kunstexpositie.
 
Door het succes van vorig jaar met het thema van WEG VAN DE LIEFDE komt hieraan een vervolg met een nieuw programma omheen het thema van 3 X LIEFDE.  Dat verwijst naar de drie poëzieroutes en naar het Grieks dat drie woorden kent voor liefde, met name Eros, Filia en Agapé.
 
TENTOONSTELLING
Het geheel van het evenement wordt gedragen door een tentoonstelling van hedendaagse kunst met recente werken van 14 kunstenaars, drie poëziewandelroutes (4, 8 en 12km) waar een selectie van een veertigtal liefdesgedichten en haiku staan opgesteld , een Haikunamiddag op 17 juli en een Poëzieavond op 24 juli die volledig in het teken staat van liefdesgedichten .
 
DE SAMENWERKING
Ook hier is er sprake van een verbreding van zowel de operatieve als informatieve kant. De Gezinsbond VZW gewest Asse-Halle-Vilvoorde en de Gezinssportfederatie ( GSF) provincie Vlaams-Brabant kleuren mee de wandelingen van 4 en 8km. Zij  steunen actief en financieel Artselingen .Via een doe-boekje kunnen de deelnemers onderweg vrijblijvend ontdekken, kijken, proeven, voelen en genieten .Voorts zijn er nieuwe wandelgroepen die zich aanmelden (VTB, FVV, Gezinsbond …)
 
Kunstencentrum MANSVELD v.z.w., Oudenaaksestraat 4 1671 ELINGEN (PEPINGEN)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief