PEPINGEN - Tentoonstelling ‘Grote Kleine-Kunst’

C21

PEPINGEN - Tentoonstelling ‘Grote Kleine-Kunst’

Grote_en_kleine_kunst_grote_foto
Repro EP
 

In galerij ‘Mong Blok’ in Pepingen loopt er van 29 juli tot 11 september een merkwaardige tentoonstelling. Muzikanten en zangers hebben hun microfoon of instrument ingeruild voor schildersgerief.

‘Liedjesmakers schilderen met noten en woorden’, aldus Kris De Bruyne op een terras in Sint-Amands aan de Schelde tijdens de voorbereidingen voor deze tentoonstelling. Meteen wordt ons duidelijk dat deze kunstenaar liever geen onderscheid maakt tussen de verschillende kunstdisciplines. ‘Als het maar zintuigen en geest prikkelt’. Wellicht daarom dat menig zanger, muzikant of componist naast de gitaar ook regelmatig het penseel, de beitel, de hamer, het potlood , de pen of het fototoestel ter hand neemt.
 
De liedjes van pakweg Ferre Grignard, Wannes Van de Velde, Willem Vermandere, Jan De Wilde, Kris De Bruyne of Walter De Buck maken intussen deel uit van het collectieve geheugen.    Met de unieke tentoonstelling ‘Grote Kleine-kunst’ binnenkort ook hun beeldend werk of hun poëzie. 
 
Op deze tentoonstelling is werk te zien van Ferre Grignard, Jan De Wilde, Wannes Van de Velde, Willem Vermandere, Herman Dewit, Jan Vanlaet, Jo Clauwaert, Mieke Delanghe, Geert Vanhassel, Kris De Bruyne, Roland Van Campenhout, Kloot per W, Walter Evenepoel, Ann de Paepe, Vévé Mazimpaka, Robert Groslot, Michel Peetermans, Jan Vankeerberghen en Walter De Buck
 
‘Grote Kleine-Kunst’ vindt plaats van 29 juli tot en met 11 september in galerij ‘Mong Blok’ in Pepingen, de thuishaven van Raymond Raemdonck. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief