PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2011: tentoonstelling ART=TIC 2

C21

PEPINGEN - Kunst in het Dorp 2011: tentoonstelling ART=TIC 2

Ed_pajot_pepingen_kunst_i_f
I F
 

Kunst in het Dorp wordt voor de tiende keer georganiseerd in Bellingen. Deze multidisciplinaire tentoonstelling stimuleert de confrontatie tussen beginnende en gevorderde kunstenaars.

Dit forum wordt georganiseerd in en vanuit het ontmoetingscentrum Ter Loo, Kareelstraat 21 in 1674 Bellingen Achttien deelnemende kunstenaars integreren hun werken in de verschillende ruimtes, locaties en de tuin van dit voormalige kasteel - klooster. De artiesten brengen niet alleen klassieke beeldende kunstvormen maar ook installaties, totaal concepten in mixed media, natuurelementen of alternatieve materialen. Er wordt ook aandacht besteed aan keramiek, schilder- en tekenkunst, collages, fotografie, multimedia, land-art en poëzie.
 
Kunst in het Dorp 2011 is dit jaar de biënnale tentoonstelling ART=TIC. De tentoonstelling kreeg de naam ART=TIC 2 omdat het de tweede editie is van een door de werkgroep ingevoerd nieuw concept. Een beperkter aantal kunstenaars uit de regio van Vlaanderen en daarbuiten met vernieuwend werk en een hedendaagse visie wordt uitgenodigd door de werkgroep Kunst in het Dorp (vzw Bellingahaim) om te exposeren.
 
Voor de openingsnocturne wordt een concert van Sefardisch-Joodse muziek en liederen georganiseerd in samenwerking met Klassieke Concerten Pepingen. Op zaterdag 17 september om 19.00u is een optreden van Ensemble Termonia uit Nederland (toegang: 10,- €,). Hierbij wordt de voormalige abdijkerk als waardevol patrimonium in Bellingen -het dorp- betrokken. Klassieke muziek uit een ver verleden wordt zo geconfronteerd met hedendaagse beeldende kunst.
 
Na het concert wordt om 20:30 uur een receptie aangeboden voor de openingsnocturne van ART=TIC2.
 
Volgende kunstenaars nemen deel aan de tentoonstelling: Bénédicte Lobelle (brons), Bénédicte Vandeputte  (beeldhouwkunst), Petrus De Man (tekenkunst & grafiek), Nancy Van Wichelen (schilderkunst), Nicole Smetds (keramiek), Génévieve Deleu (fotografie & multimedia), Johan Bellemans (keramiek), Marianne Roig (installatie), Komikcrew (graffiti), Bart Desmet (keramiek & mixed media), Kik (installaties), Stefan Cools (installaties), Tam Ly (multimedia),  Staaf Colruyt (beeldhouwkunst), An Deceuninck (fotografie & mixed media ), Ann Van Dessel , Erwin Evens, Piet Deryckere   (poëzie).
 
De tentoonstelling is ook te bezichtigen op de zondagen 18 & 25 september van 14.00u tot 19.00u. Op zaterdag 24 september is er een tweede nocturne van 17.00u tot 21.00u. Het literaire café gaat door op zondag 18 september om 16.00u
 
Er wordt een brochure-catalogus aangeboden en de toegang voor de tentoonstelling is gratis. Meer informatie over ART=TIC 2 is te vinden op www.kunstinhetdorp.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief