PEPINGEN - Wandelclub Bellingen scoort tijdens de oxfam Trail

C21

PEPINGEN - Wandelclub Bellingen scoort tijdens de oxfam Trail

Editiepajot_pepingen_oxfam_trail_i_f
Ingezonden foto
 

Wandelclub Bellingen nam voor de 2e maal op rij deel aan de Oxfam Rail.. De club kwam met een tijd van net geen 22 uur als 15e over de eindmeet.

De Oxfam Trailwalker (OTW) is een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen. OTW is een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen, afgelegd door teams van vier personen in maximum 30 uur. Bovendien zamelt elk team minstens 1.500 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden.
 
Wandelclub Bellingen nam voor de 2e maal op rij deel en deed dit met glans. De club kwam met een tijd van net geen 22 uur als 15e over de eindmeet (eigenlijk een 9e plaats, 6 ploegen liepen de tocht uit ipv van te stappen). Bovendien werd een bedrag ten voordele van oxfam solidariteit rondgehaald van 1.619 euro. Pol Clement, Francis Muyshondt, Pascal Lauwereys en Johan De Weweire waren de atleten van dienst.
 
Pol Clement (voorzitter wandelclub Bellingen)  “Natuurlijk ben ik een tevreden man. Met de Hoge Venen als decor voor de wandeltocht waren we gezegend met één van de mooiste en meest ongerepte stukjes natuur in België. De organisatie zorgde voor een parcours met meer dan 85 % onverharde wegen en paden, zelfs tijdens de nacht. Een unicum voor de 100 km tochten. Wij zijn een club met heel wat jonge wandelaars en missen af en toe het competitie element in de wandelsport alsook het avontuurlijke. Ons doel was de 24e plaats van de vorige editie te evenaren en dat deden we met brio, de lopers niet meegerekend haalden we zelfs de top 10”.
 
De trailwalk onderscheidt zich van de standaard 100 km tochten in het feit dat men met 4 vertrekt en met 4 moet aankomen, op de controleposten kan men enkel uitscannen als de ploeg compleet is. OTW is dé teamuitdaging bij uitstek. Bovendien moet men op zoek naar een ondersteunend team om de wandelaars te voorzien van voedsel en drank, een comfortabele pauze én de nodige aanmoedigingskreten - vooral in de nachtelijke uren zijn deze onontbeerlijk. Bovendien brengen zij de stappers na de tocht van honderd kilometer veilig thuis. Het coachteam bestond uit Lieven Schrever en zijn vrouw Rita alsook Patricia Debey.
 
Het volgende doel: de oxfam trailwalk 2012 in de Bourgogne.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief