PEPINGEN - Ambitieus Lokaal Sociaal Beleidsplan

C21 Css

PEPINGEN - Ambitieus Lokaal Sociaal Beleidsplan

Pepingen_logo
 

Het gemeentebestuur en het OCMW van Pepingen hebben het gemeentelijk Lokaal Sociaal Beleidsplan goedgekeurd. De gemeente komt zo tegemoet aan het Vlaams decreet inzake Lokaal Sociaal Beleid. Het decreet beoogt iedere burger een gelijke toegang te verlenen tot het recht op een menswaardig leven. Kernelementen hierbij zijn een maximale toegankelijkheid van de dienstverlening, het verstrekken van ruime informatie en een goede communicatie met de burger.

“In het strategisch beleidsplan van de gemeente en het meerjarenplan van het OCMW tekenden wij de beleidslijnen uit waarbij we uitgingen van een belangrijke doelstelling, namelijk ondersteuning van jong en oud met aandacht voor de leeftijdsgroepen. Maar bij het uitbouwen van een goede dienstverlening zijn participatie, planning, samenwerking, coördinatie en communicatie heel belangrijk. Daarom willen we werk maken van een sterk partnerschap tussen gemeente, OCMW, overheden, organisaties, verenigingen en burgers om samen een antwoord te kunnen bieden op de vele welzijnsvragen van iedereen met bijzondere aandacht voor kwetsbare doelgroepen” geeft OCMW-voorzitter Mich Pompen de krijtlijnen weer.
 
Het Lokaal Sociaal Beleidsplan dekt de periode 2008-2013. Het is een rollend actieplan dat geregeld zal worden geëvalueerd en bijgestuurd. Het plan zal ook alleszins de basis vormen voor het Sociaal Huis dat in 2009 zal worden opgericht.
 
Info : 0498/92 43 81.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 22 mei 2022
Marc Sluys | 21 mei 2022
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 17 mei 2022
Devogeleer Emile | 09 mei 2022

archief