PEPINGEN solidair ging van start

C21

PEPINGEN solidair ging van start

111008pepingen_raad_solidariteit_2
Pepingen solidair van start. - Foto © Bart
 

De gemeente Pepingen had in juli een eerste overleg met een aantal organisaties om een gemeentelijke adviesraad op te richten rond solidariteit. “De adviesraad en het project kregen de naam “Pepingen solidair” omdat we het initiatief ruimer willen stellen dan enkel het adviseren over ontwikkelingssamenwerking, maar ook aandacht willen hebben voor de armoede die er is in Vlaanderen, België, Europa.   Een sociale en solidaire samenleving kan het zich niet veroorloven dat er 1,5 miljoen armen in eigen land wonen, maar ook niet dat 1,2 miljard mensen in de wereld in extreme armoede moeten leven.”, vertelt schepen Mich Pompen.

PEPINGEN SOLIDAIR, Pepingen in beweging voor solidariteit!

Op dinsdag 8 november 2011 om 20 u. hebben ze Jos Geysels, minister van staat en voorzitter van 11.11.11, uitgenodigd naar de bibliotheek van Bellingen om het Project “Pepingen solidair” een beetje in grandeur te helpen starten.

Jos Geysels ontwikkelt voor de gemeente een visie hoe we als Pepingen onze bijdrage kunnen leveren tot een grotere solidariteit … tot “Pepingen solidair”, of een concretiseren van de Millenniumdoelstellingen in Pepingen.

Iedereen die van ver of kortbij begaan is met de armoedeproblematiek in binnen- of buitenland is van harte welkom om deze avond bij te wonen (graag op voorhand inschrijven via bibliotheek@pepingen.be) of om deel te nemen aan de gemeentelijke adviesraad. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2011
Marc Sluys
Bart
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief