PEPINGEN heeft zijn vlindertuin

C21

PEPINGEN heeft zijn vlindertuin

Editiepajot_pepeingen_vlinders_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_pepeingen_vlinders_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_pepeingen_vlinders_3_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 
Editiepajot_pepeingen_vlinders_4_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

In Pepingen hebben ze officieel hun vlindertuin ingehuldigd. Deze ligt in het begin van Brugstraat (aan Ninoofsesteenweg), achter het containerpark.

De vlindertuin werd recentelijk in samenwerking met de gemeente Pepingen, Natuurpunt Pepingen en Vlinderwerkgroep Thecla aangelegd en kadert in het project 1 miljoen vlinders van het Regionaal Landschap. Samen met particulieren, gemeentebesturen, natuurverenigingen en boseigenaars werden de afgelopen jaren heel wat acties ondernomen om de vlinderpopulaties te behouden en te versterken.
 
Met deze vlindertuin ontdekt men als bezoeker wat men allemaal kan doen om meer vlinders aan te trekken. Naast nectar, wat vlinders vooral in bloemenweides en vaste planten vinden, stellen vlinders ook andere eisen om te overleven. De waardplant (voedselplant van de rups) van verschillende vlinders, is bijvoorbeeld brandnetel. Door in de tuin een hoekje met brandnetels te laten staan, geeft men alle kansen aan heel wat vlinders. Ook het gebruik van streekeigen planten in hagen of als struik zijn vlindervriendelijk.
 
Bij de officiele opening werd er een grote houten vlinderpaal van Pascal Lauwereins ingehuldigd. Deze moet dienen als kijkpunt en aantonen dat op deze plek wat te beleven valt.
 
De vlindertuin is een samenwerking met gemeente Pepingen, Natuurpunt Pepingen, Vlinderwerkgroep Thecla, Pro Natura en RLZZZ. Dit vlinderproject krijgt steun van de Vlaamse overheid (Mina).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2011
Felix Merckx en Stijn Belaen
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief