ACV en KWB willen in PEPINGEN meer sociale economie uitbouwen en ondersteunen.

C21

ACV en KWB willen in PEPINGEN meer sociale economie uitbouwen en ondersteunen.

Acvpepingen_socialeecon_20110924_016
Er werd kennis gemaakt met een andere streek. Foto's Paul Baert
 
Acvpepingen_socialeecon_20110924_005
Acvpepingen_socialeecon_20110924_001
 

Op 24 september 2011 reisden het  ACV en de KWB van Pepingen met een groep militanten naar de prachtige streek van Averbode en de bossen van de Merode in de regio Geel. Op het menu een kennismaking met de regio en in het bijzonder met de sociale tewerkstelling in die streek. De geschiedenis van de streek bracht ons bij de plattelandsontwikkeling en de linken met de sociale economie in het bijzonder. De rol die het ACV en de KWB ter plekke speelden bij bepaalde projecten werd er besproken. Ideeën werden uitgewisseld om ook in Pepingen en in het Pajottenland de uitdagingen en de kansen rond (sociale) tewerkstelling verder te onderzoeken.

Hoofddoelstelling bij het uitbouwen van initiatieven rond sociale economie is vaak het creëren van tewerkstellingskansen voor werknemers die weinig kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Dicht bij huis kunnen werken in één of andere ondernemingsvorm die dikwijls gebaseerd is op sociaal ethische en ecologische principes is daarbij zeker een troef. Het is bovendien de taak van de gemeente om particuliere initiatieven op dit vlak te ondersteunen. Dit kan zowel financiële, materiële als morele ondersteuning zijn. Maar een gemeente kan meer doen. Het kan voor zijn gemeente een behoeftepeiling laten maken en zorgen voor subsidiëring via de hogere overheden.

Bij aanvang van dit nieuwe werkjaar konden we als sociale middenveldorganisatie heel wat opsteken. KWB en ACV hebben dan ook besloten om rond (sociale) tewerkstelling in Pepingen een paar ideeën uit te werken. Een werkvriendelijke gemeente, daar worden we allemaal beter van. U hoort er binnenkort beslist meer over.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2011
Paul Baert
Paul Baert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief