PEPINGEN - JNM Pajottenland plant natuur aan

C21

PEPINGEN - JNM Pajottenland plant natuur aan

Editiepajot_pepingen_jnm_plantdag
Ingezonden foto

De JNM, de jeugdbond voor natuur en milieu, is een jeugdbeweging met een hart voor alles wat de natuur en het milieu aangaat. Dit jaar plant de JNM verspreid over heel Vlaanderen duizenden nieuwe bomen en struiken aan. Ook in Pepingen hebben ze bomen aangeplant.

Niet meer dan normaal in een van de bosarmste regio’s van Europa. In Pepingen deden ze dat in de omgeving van de Ninoofsesteenweg.
Lieven Decrick van JNM Pajottenland: “We planten dit jaar een nieuwe houtkant aan tussen twee bestaande natuurgebieden. Een houtkant is een haag die breder mag uitgroeien. Dat biedt voordelen voor de biodiversiteit. Door natuurgebieden te verbinden krijgen weinig mobiele soorten de kans zich van het ene naar het andere gebied te verplaatsen.”
 
Voor de aanplant werden enkel inheemse haagsoorten gebruikt zoals hazelaar en sleedoorn. Dat zijn plantensoorten die hier van nature voorkomen en die van levensbelang zijn voor zeer veel diersoorten die ervan leven.
 
De aanplanting is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking van de JNM met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), dat de gebieden beheert, en Natuurpunt, die zorgt voor het benodigde plantgoed.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2011
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief