PEPINGEN - Kinderraad gaat 275 euro schenken aan een goed doel

C21

PEPINGEN - Kinderraad gaat 275 euro schenken aan een goed doel

Editiepajot_pepingen_kinderraad_i_f
De kinderraad Pepingen (Ingezonden foto)
 

De filmnamiddag die eind december door de kinderraad ingericht werd heeft 275 euro opgebracht. De kinderraad zal dit bedrag binnenkort schenken aan het Kinderkankerfonds. De kinderraad is op zoek naar nieuwe leden.

In 2010 startte de gemeente Pepingen met de oprichting van een kinderraad. Hierin zetelen kinderen vanaf 10 jaar, die ofwel in Pepingen wonen ofwel er naar school gaan. De kinderraad geeft advies aan het college van burgemeester en schepenen over allerlei zaken die kinderen in de gemeente kunnen aanbelangen, zoals bijvoorbeeld omtrent speelruimte, buitenspeeldag, verkeer en mobiliteit, zomeractiviteiten, gezondheid, enz.
 
Eind 2010 organiseerden ze al een eerste activiteit voor kleuters en kinderen, namelijk een filmnamiddag in en rond de school te Pepingen. De opbrengst hiervan, € 200, schonken ze aan de Ziekenhuisclowns.
 
Tijdens de afgelopen Kerstvakantie, ging opnieuw een filmnamiddag door in OC Terloo te Bellingen. Verschillende films per leeftijdscategorie bleken erg in de smaak te vallen bij het jonge volkje, want de winst liep deze keer op tot € 275. De kinderraad zal dit bedrag binnenkort schenken aan het Kinderkankerfonds.
 
Kinderraad Pepingen is tevens op zoek naar nieuwe leden. Pepingse (school)kinderen vanaf 10 jaar die graag mee willen werken aan de kinderraad, kunnen zich melden bij de jeugddienst.
 
Voor meer informatie kan men terecht bij Schepen van jeugd, Peter Van Cutsem peter.vancutsem@pepingen.be of bij Maya Van Holder, Jeugdconsulent
Ninoofsesteenweg 116 op 02/383.14.38 maya.vanholder@pepingen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief