PEPINGEN - Yannick De Handschutter, beste sommelier van België ontvangen op het gemeentehuis

C21

PEPINGEN - Yannick De Handschutter, beste sommelier van België ontvangen op het gemeentehuis

Editiepajot_pepingen_somelier_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_pepingen_somelier_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Yannick De Handschutter, een 23-jarige inwoner uit Pepingen en zaakvoerder van Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik won de prestigieuze Prosper Montagné-wedstrijd. Hij mag zich terecht de eerste sommelier van België noemen. Voor deze overwinning werd hij ontvangen op het gemeentehuis van Pepingen.

Hij haalde het in de finale van vijf andere kandidaten met een nipte voorsprong.
 
Burgemeester André Deroubaix vond het een grote eer om de beste sommelier van België in de gemeente te hebben. Als blijk van erkentelijkheid mocht Yannick De Handschutter een beeldje in keramiek van Ilie Vanholsbeek in ontvangst nemen. Het beeldje toonde een wijndrinker met een beker wijn op een stoel.
 
Yannick De Handschutter proefde voor de eerste keer wijn toen hij 13 was. Het was bijna normaal want zijn ouders, Frank en Karine, zijn de uitbaters van ’t Krekelhof in Gooik. Van jongs af aan komt hij in contact met wijnbouwers. Zijn opleiding krijgt in hotelschool Spermalie. Na zijn opleiding daar volgt nog een jaar wijnleer inTer Groene Poorte.
 
Zijn stage doorloopt hij in het ouderlijk restaurant. Daarna ging hij aan de slag in de nieuwe zaak Sint Kwinten op de markt in Lennik. Ook een zaak van zijn ouders waar hij mede-zaakvoerder is.
 
In het restaurant is de overwinning van Yannick merkbaar. “Er komen nu echte wijnliefhebbers van gans België naar Lennik om mij bezig te zien”, zegt Yannick.
 
Yannick De Handschutter was ook al winnaar van de Internationale “Côtes du Rhône Challenge” te Avignon in 2006. Eerder behaalde hij al de titel van Wine World Taster of the Year.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jan 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief