PEPINGEN opent overkapte petanquebanen

C21

PEPINGEN opent overkapte petanquebanen

Editiepajot_pepingen_petanque_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De gemeente Pepingen heeft twee van de drie petanquebanen naast het zaaltje in Beert laten overkappen. Het waren de petanquespelers zelf die vroegen om te kunnen spelen bij slechte weersomstandigheden.

De gemeente Pepingen beschikt momenteel nog niet over petanquebanen in eigen beheer. Deze komen er maar er is wat vertraging met het afhandelen van het erfpacht, de bouwvergunning en de aanbesteding.
 
Om binnen te kunnen spelen werd er eerst geprobeerd omp een mat te leggen in het centrum Vanderstokken, doch dit voldeed niet. Daarom heeft de gemeente nu overkappingen geplaatst naast ’t Zaaltje in Beert op gronden die eigendom zijn van de parochie. Daar kan dus nu gespeeld worden in de zomer wanneer het regent en in de winter als het niet bitter koud is.
 
Het kadert ook in de actie die in Pepingen bezig is naar de verenigingen toe.
Burgemeester André De Roubaix (CD&V): “Wij hebben zalen gehuurd zodat alle verenigingen van Groot-Pepingen nu gratis hun vergaderingen kunnen organiseren. Wij als gemeente gaan in die zalen ook stoelen en tafels plaatsen. Ook kunnen verenigingen en scholen tussenkomsten krijgen van de gemeente voor hun busverplaatsingen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief