PEPINGEN - Geleide blindenhond op bezoek bij de gepensioneerdenbond

C21

PEPINGEN - Geleide blindenhond op bezoek bij de gepensioneerdenbond

Editiepajot_pepingen_hond
Ingezonden foto
 

De Open VLD afdelingen van Gooik, Lennik, Herne, Roosdaal en Pepingen organiseerden samen met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden de voorbije maanden een grote dopjesactie. Meer dan 1.000 kg dopjes werd ingezameld. Zaterdag 14 januar brachten de Open VLD afdelingen gezamenlijk de laatste dopjes, zo’n 450 kg, naar het verzamelpunt in Ternat. Kris Vangramberen was er aanwezig met zijn blindengeleidehond, genaamd Gwenny.

Als vervolg van deze dopjesinzamelactie nodigde de vrije gepensioneerdenbond van Groot-Pepingen op hun wafelfestijn Kris met hond Gwenny en begeleidster Ann Asselmans als spreker uit.
 
Kris Vangramberen deed een pakkend verhaal, het werd muisstil in de zaal.
Hij vertelde dat hij op twintig jarige leeftijd een auto ongeluk heeft gehad, waarbij hij glas in zijn beide ogen heeft gekregen, met bijna volledige blindheid tot gevolg. Het leven als blinde is niet gemakkelijk en zo is hij op het idee gekomen van een blindengeleidehond.
 
Het vinden van een blindengeleidehond is niet zo gemakkelijk, de training voor de honden is vrij zwaar en er zijn ook maar weinig honden dit uiteindelijk volledig geschikt worden bevonden.
 
"Het aankopen van een puppy en het opleiden tot een blindengeleidehond kost tussen de 15 000 en 20 000 euro. De hond wordt vaak voor een deel gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en het saldo wordt aangezuiverd door de opbrengst van dopjesacties en allerlei activiteiten. Er zitten zo'n 400 dopjes in 1kg en er zijn dus massa’s dopjes nodig om een blindengeleidehond te bekostigen. Om het sorteerwerk te vereenvoudigen een oproep dat niet alle dopjes moeten ingezameld worden. Enkel deze van iets wat men drinkt en die uit plastiek zijn gemaakt" .
 
Met iets dat wordt weggeworpen, kan men ook nog iets mooi verwezenlijken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief