Reactie Burgemeester De Roubaix (CD&V) over de dure verkoopprijs van woningen in PEPINGEN

C21

Reactie Burgemeester De Roubaix (CD&V) over de dure verkoopprijs van woningen in PEPINGEN

Andre_de_roubaix_p200
André De Roubaix (Ingezonden foto)

Uit de brochure ‘Bakstenen in cijfers’ van de FOD Economie blijkt dat Pepingen de duurste huizenprijzen van Vlaanderen heeft. De gemiddelde van de zeven huizen die er het eerste semester van 2011 verkocht werden bedroeg 360.143 euro.

Wij vroegen een reactie aan burgemeester André De Roubaix (CD&V)
 
“Wanneer in deze 7 vermelde woningen een paar riante villa’s en een kasteel vervat zitten, zal men vlug de gemiddelde prijs naar boven halen. Het beperkte aanbod zal zeker de prijs opdrijven” zegt de burgemeester
 
Het aanbod van woningen in Pepingen is beperkt.
“Er worden ook heel wat huizen “doorgegeven” van ouders naar kinderen of naar kleinkinderen. De vraag is of deze veranderingen van eigenaar vervat zitten in het aantal vermelde verkochte woningen.
.
Wat maakt het wonen in Pepingen zo aantrekkelijk?
“Functioneel ligt Pepingen op 10 minuutjes van de Ring en toch heeft de gemeente haar landelijkheid kunnen behouden. Je kan hier nog van de rust van de natuur genieten. De bebouwing is beperkt. De gemeente heeft een oppervlakte van 3.600 ha en heeft 4.414 inwoners. Je vindt hier heel wat cultuur, wandel- en fietsroutes en andere ontspanningsmogelijkheden. De talrijke verenigingen organiseren een waaier aan activiteiten.
Maar alles gebeurt hier nog op maat van een klein dorp. Een klein dorp waarin wij groot zijn” zegt André De Roubaix tot slot
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2012
Felix Merckx
Repro E P
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief