PEPINGEN - Putten verdwijnen in de Zwarte Molenstraat in Elingen

C21

PEPINGEN - Putten verdwijnen in de Zwarte Molenstraat in Elingen

Editiepajot_pepingen_molensytraat
Ingezonden foto
 

Langs de Zwarte Molenstraat te Pepingen (Elingen) zijn reeds geruime tijd vele en diepe putten in de gelijkgrondse berm. Open VLD Pepingen deed er een ludieke actie.

De Zware Molenstraat is een druk bereden straat die veel gebruikt worden door Pepingenaren en anderen om naar hun werk te rijden. Bovendien is het een smalle straat waardoor de gelijkgrondse berm dikwijls gebruikt wordt wanneer voertuigen elkaar kruisen, zeker wanneer het grote voertuigen zijn (autobus, tractoren, vrachtwagens enz.).
 
De diepe putten (10 cm en meer ) kunnen belangrijke schade veroorzaken aan wagens die in een dergelijke put terecht komen. Voor fietser en bromfietser zijn die putten zelfs levensgevaarlijk.
 
René Devos, Open VLD: “Het bestuur van Pepingen moet kennis hebben van deze toestand, des te meer daar de burgemeester amper op een paar meters van de bewuste straat woont. Als beheerder van de weg is de gemeente verantwoordelijk voor schade die deze putten veroorzaken”.
 
Wij vroegen tekst en uitleg over de toestand van de straat aan burgempeester André De Roubaix (CD&V)
 
Volgens de burgemeester kon de herstelling van de bermen door het winterweer en de geleidelijke dooi nadien, pas aangevat worden verleden week maandag 27 februari.
 
In de voorbije week(27/2 tot 2/3) werden de zijkanten van deze weg reeds voor meer dan de helft van de afstand hersteld. De verdere behandeling wordt na het weekend (vanaf maandag 5 maart), indien de weersomstandigheden het toelaten, verder gezet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief