PEPINGEN - In de voetsporen van Hendrik Conscience en Johan de Maeght

C21

PEPINGEN - In de voetsporen van Hendrik Conscience en Johan de Maeght

Editiepajot_beert_kerk
Foto vzw Bellingaheim

De heemkundige kring Bellingahaim, beheerder van het ontmoetingscentrum Ter Loo organiseert voor de dertiende keer een voorjaarswandeling in het Pajottenland. Dit jaar onder het thema “Naar Beert in de voetsporen van  Hendrik Conscience en Johan de Maeght” De” inwandeling heeft plaats in samenwerking met Pasar op zondag 15 april  om 14:00 uur.

Met dit nieuw parcours, wandelen ze door de mooiste groengebieden van Beert. Zoals de naam van de wandeling verraadt wordt het niet alleen een mooie openlandschapswandeling, Men geniet ook van de landelijke sfeer die weleer opgezocht werd door Conscience en door schrijver-journalist Johan de Maegt.
 
de Maegtr werd hier immers geboren en vertelt hierover in zijn werk: “Een molenweg, een veldweg, een weideweg en een haagweg, dien ze “de Kijsch” noemen, ’t komt allemaal uit op den steenweg van het dorp Beert, dien ze de Eikstraat noemen en die neergolft van de hoogte, waar de witte herberg ”De Trepkes” staat, naar de laagte, waar de Groebegracht loopt.” 
 
Zoals het werk van de Maegt “zijn nest Beert“ toont, ontdekken de wandelaars dit ook op de wandeling: Ter Loo, Kattenhol, (-molen), Ter Meeren, Elbeek, vergezichten, Mierenberg, Groebegracht, grote hoeven, de kerk van Beert, kerkwegels… Kortom wie wil genieten van het landschap “van weleer” en van de weidse overgang tussen het Pajottenland en de Zennevallei moet er zeker bij zijn.
 
Vanaf 15u00 wachten in ontmoetingscentrum Ter Loo (Kareelstraat 21 in Bellingen) traditiegetrouw een biertje of een stukje taart aan democratische prijzen op elke wandelaar. Tevens is er ook nog de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de tentoonstelling van het teken- en schilderatlier Ter Loo.
 
De afstand van de wandeling bedraagt 10 km maar er is ook verkorting tot 5 km mogelijk. De beschrijving en de kaart zijn verkrijgbaar na de wandeling. Meer informatie is te bekomen bij Jacqueline Smismans (02 360 21 53 of 0494 032 488).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2012
Felix Merckx
Foto vzw Bellingaheim
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief