PEPINGEN is ‘Zot van Gezond’

C21

PEPINGEN is ‘Zot van Gezond’

Editiepajot_pepingen_gezondheid_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

April staat in Pepingen gelijk met gezondheid. Vorig jaar stond de gezondheidsmaand in het teken van ‘Fit in je hoofd! Ga er voor!’. Dit jaar gaan ze voor ZOT VAN GEZOND. Dit betekent dat ze nog meer willen bewegen, stappen, fietsen of gezonder leven! Vanaf april 2012, zal dit zeker lukken!

De gezondheidsmaand is enkel mogelijk dankzij het engagement van heel wat plaatselijke organisaties, waarvoor hartelijk dank aan alle vrijwilligers en medewerkers!
Van de voorstelling van de gezondheidsmaand werd ook gebruik gemaakt om de dames die meehielpen de dames uit Pepingen telefonisch te overhalen om deel te nemen aan het borstkankeronderzoek met een fruitmand bedacht.. Resultaten ervan zijn nog niet gekend.
 
GEMEENTE & OCMW 
De gemeente Pepingen daagt j, samen met Mobiel 21 iedereen uit om van tot 21 april zo veel mogelijk de auto te laten staan voor korte verplaatsingen.Samen met Mobiel 21 nodigt de gemeente alle inwoners uit om deel te nemen. Dit kan individueel of in groep met je vereniging, je collega’s, je vrienden. Inschrijven op www.mijnkorteritten.be   f geef je aantal stappen of kilometers ‘beweging’ (wandelen, fietsen of joggen) door via het nummer 02 383 14 29 – aan Magda Derijcke. Aan het einde van de campagne wordt een speciale groepsprijs verloot onder de deelnemende groepen en iedereen maakt automatisch kans op één van de vele individuele prijzen. Neem snel een kijkje op www.mijnkorteritten.be .
 
Het gemeente- en het OCMW-personeel zal als groep deelnemen aan mijn korte ritten. Zij worden gestimuleerd door de mobiliteitsambtenaar van de gemeente, Ann Cochez.
Tijdens de maand april plaatsen ze op het gemeenteplein een scorebord waarop het aantal stappen bijgehouden wordt. Op de dienst Vrijetijd en in de bibliotheek kan iedereen een stappenteller gratis lenen (waarborg: 10€).
 
Met belgerinkel naar de winkel
Wie in de maand april met de fiets naar de winkel gaat, krijgt tijdens de slothappening van het gemeentebestuur een kaart met 2 extra stempels voor de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. De editie van 2012 vindt plaats van zaterdag 5 mei tot zaterdag 9 juni 2012. Geef ook deze gefietste kilometers door aan het gemeentebestuur via de website www.pepingen.be/gezondheidsmaand of via het nummer 02 383 14 29 – aan Magda Derijcke.
 
Maak zelf een 10.000-stappenwandeling in Pepingen en win een prijs voor de beste wandeling. Kom een stappenteller lenen op de dienst vrijetijd en stippel je eigen wandeling uit! Breng de route (tussen 5.000 en 10.000 stappen) en een beschrijving binnen op de dienst vrijetijd voor 1 mei 2012 en win een gezond geschenk voor de beste wandeling!
 
 
ACTION-pas …spo(r)t-goedkoop !
Met de ACTION-pas kunnen leerlingen vanaf het 4e jaar secundair onderwijs of hogeschool-/universiteitsstudenten uit het Pajottenland vijfmaal gaan sporten in een deelnemend sport-of fitnesscentrum voor slechts € 10 (ook te betalen met KOE-PONGS!)! Deze pas is geldig in de deelnemende centra vanaf 23 januari tot 27 mei.
 
 
Tijdens de maand april wordt ook de start gegeven van tal van akties zoals Start 2 walk, Start to stap, start 2 run en start to MTB
 
Inschrijvingen en info voor sportactiviteiten: 02 383 14 39 – sportdienst@pepingen.be  – www.pepingen.be
 
ROOKSTOP  -
 Woensdag 25 april om 20 uur – infoavond - raadzaal OCMW Pepingen over stoppren met roken. In samenwerking met Logo Zenneland wordt rookstopcursus georganiseerd.
 
Ook de kinderschuur, WZC Henrti Vander Stokken, WZC Mater Dei, KVLV Pepingen, Ziekenzorg Beert, de Landelijke Gilde Elingen, Bellingaheimp en de Vrije Tzai-Ji Beweging Pepingen nemen actief deel aan de maand van de gezondheid.
 
Alle activiteiten kan men vinden op www.pepingen.be/gezondheidsmaand
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mrt 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief