PEPINGEN - Raymond Clerment ere-deken van de arbeid

PEPINGEN - Raymond Clerment ere-deken van de arbeid

Editiepajot_pepingen_clement_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_pepingen_clement_2_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Op het gemeentehuis van Pepingen kreeg Raymond Clement uit de handen van burgemeester De Roubaix het brevet van ere-deken van de arbeid. Voor echtgenote Emilienne waren er bloemen. Raymond Clement heeft al 50 jaar een schrijnwerkerij.in Pepingen.

Raymond, startte een éénmanszaak in 1962 en dat na ruim tien jaar ervaring in de branche als werknemer. Met behulp van een aantal tweedehandsmachines die hij op de kop kon tikken ging hij alleen aan het werk. Al snel kwam er ook een leerjongen aan te pas om het zware werk aan te kunnen. Hij begon in een gebouw van 70 m2. Vandaag werken er 15 werknemers in een omgeving van 2200 m2.
 
Burgemeester De Roubaix zwaaide de loftrompet over de ere-deken: “De gedrevenheid in wat jullie doen is één van jullie vele eigenschappen. En het frisse enthousiasme sluit daarbij aan. Wanneer er weer eens een nieuwe machine geïnstalleerd wordt, kan Raymond honderduit vertellen als een twintiger die zijn 1ste realisatie kenbaar maakt. Raymond, je vakmanschap staat buiten kijf. Anders word je geen ere-deken en heb je in schrijnwerkermiddens niet het aanzien dat je nu hebt”
 
Wat Raymond ook kenmerkt en siert is zijn collegialiteit met andere zelfstandigen, met andere schrijnwerkers. Er is werk genoeg zodat iedereen zaken kan doen is zijn leuze. In feite zou Raymond het ereteken al twaalf jaar geleden moeten krijgen hebben, maar hij liet de eer tweemaal aan een collega.
 
Ook zijn aandacht voor zijn werknemers en zijn persoonlijke band met hen valt op. De meeste van zijn arbeiders zijn ook uit Pepingen. Raymond Clement is ook fier dat vele arbeiders die bij hem begonnen zijn, nu een eigen zaak hebben.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Felix Merckx | 12 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief