PEPINGEN - Halfoogstfeesten plaatsten Bellingen op de kaart

C21

PEPINGEN - Halfoogstfeesten plaatsten Bellingen op de kaart

Bell_halfoogst_marcel
 

 Na de Expo 58 zaten enkele jongeren samen in ‘La Bascule’ aan het station Beert-Bellingen. Ze waren nog onder de indruk van de expo en tussen pot en pint besloten ze ook feesten in de eigen gemeente te starten. Marcel Seghers was er bij van in het begin. «1958-2008 lijkt een eeuwigheid en eigenlijk is het dat ook.  Het  overlopen van foto’s en namen doet  mijmeren,  glimlachen , nadenken,…

Honderden namen passeren de revue, foto’s met lachende mensen, met feestende mensen,… Momentopnames van tijden die voorgoed voorbij zijn, beelden van mensen die men al jaren niet meer gezien heeft. Wat is er met sommigen van hen gebeurd? Het zijn of waren allemaal mensen die zich op een bepaald moment in hun leven belangeloos voor een bepaald doel hebben ingezet. Soms 3 à 4 opeenvolgende weken in augustus en dat jaren aan een stuk. Sommigen helpen al langer dan 30 en 40 jaar mee.

Zelf ben ik nu 51 jaar lid van de halfoogstfeesten en sedert 1965 onafgebroken voorzitter. Ik ben gelukkig dat nieuwe jonge mensen uit Groot-Pepingen zich mee inzetten voor deze feesten door een taak op te nemen in het bestuur. Het was en het is een boeiende periode in mijn leven. Gedreven door een enthousiast en trouw bestuur en door de  honderden  medewerkers. Als twintiger begonnen  met een heleboel plannen en ambities ben ik fier op een aantal realisaties zoals het terrein, de volleybal die nog steeds bestaat, de wandelclub. Maar ik ben vooral fier omdat we er in geslaagd zijn om in  het kleine Bellingen met zijn 700 inwoners iets te organiseren waar tienduizenden en over een tijdsspanne van 51 jaar bekeken zelfs honderdduizenden mensen naar toe zijn gekomen. Om te genieten van de optredens, de sfeer, het eten,…

Tijden zijn veranderd en de wereld zal nog veranderen. Maar één ding weet ik nu zeker. Mensen zullen altijd blijven feesten. Mensen zullen altijd blijven dromen en plannen blijven maken . 

Alleen al daarom ben ik er van overtuigd dat de Halfoogstfeesten van Bellingen altijd zullen blijven bestaan en hoe oud ik ook word, ik zal ‘mijn’ feesten steeds vanop een afstand blijven volgen! », benadrukt Marcel Seghers.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief