PEPINGEN - Vrije Basisschool Spring in¹t Veld bracht een heuse musical

C21

PEPINGEN - Vrije Basisschool Spring in¹t Veld bracht een heuse musical

Editiepajot_pepingen_musical_1_foto_de_greef
Foto's © Elsie De Greef
 
Editiepajot_pepingen_musical3_foto_de_greef
Foto's © Elsie De Greef
 
Editiepajot_pepingen_musical21_foto_de_greef
Foto's © Elsie De Greef
 

Voor het eerst in haar geschiedenis brachten de leerlingen van de Vrije Basisschool Spring in ¹t Veld (Bellingen) een musical op de planken. Meer dan 100 kinderen, van de kleinste kleuters tot de afzwaaiers van het zesde leerjaar, dansten, zongen en acteerden ze dat het een lieve lust was.

In minder dan drie weken werden een achttal liedjes ingestudeerd, de tekst uit het hoofd geleerd en bouwden de leerlingen zelf het decor.
³We hebben bewust gekozen voor een korte voorbereidingsperiode. We hebben de kinderen als het ware ondergedompeld in een muzisch bad”, vertelt Christoph Segers, de pedagogisch directeur. “Door klasoverschrijdend bezig te zijn, hebben we ook aan de sociale vaardigheden gewerk,” vult algemeen directeur Frieda Moriau aan.
Het harde werken van de zowel de leerlingen als de leerkrachten loonde: Het werden twee prachtige voorstellingen waar net geen vierhonderd toeschouwers konden van genieten. Het grappige verhaal over een koksschool werd beloond met een daverend applaus. Ongetwijfeld een ervaring die de jonge toneelspelers nog lang zullen meedragen.
Voor en na de musical konden de ouders, familie en vrienden genieten van een lekkere BBQ en een drankje op de gezellige speelplaats van de school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2012
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief