PEPINGEN - Sporthal: beloofd sinds 1977 en nu eindelijk op komst

C21

PEPINGEN - Sporthal: beloofd sinds 1977 en nu eindelijk op komst

Editiepajot_pepingen_sport_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De bestendige deputatie van de Provincie Vlaams Brabant heeft het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Sporthal Pepingen goedgekeurd. De plannen om een sporthal in Pepingen te bouwen gaan al sinds de fusie van gemeenten in 1977 mee.

Naast budgettaire bekommernissen was de zoektocht naar een vergunbare locatie één van de voornaamste hindernissen. Sinds het begin van deze bestuurperiode heeft de CD&V-Sp.a meerderheid geopteerd om de sporthal in te plannen in de Grasmeersstraat op de locatie van het thans niet meer gebruikte gravelvoetbalveld. Zodoende wordt de Pepingse sportinfrastructuur gebundeld vlakbij het centrum.
Voor deze inplanting was er eerst een goedgekeurd structuurplan en later een bijhorend uitvoeringsplan nodig. Met dit goedgekeurd R.U.P is de laatste planologische hindernis om een sporthal te bouwen in Pepingen opgeruimd.
Mede door de inspanningen van de provincie kon het voorstel van de bevoegde administraties om de sporthal te bouwen in de Vroembosstraat zelf, omgebogen worden naar de thans goedgekeurde locatie waar er geen bijkomende overlast voor de bewoners van het centrum zal ontstaan.
Pepingen hoopt binnen twee jaar klaar te zijn met de spporthal.
Pepingen zal dit project realiseren via zijn Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), dat is intussen reeds operationeel is. De hoofdbetrachting is hiermee de BTW te besparen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief