PEPINGEN heeft nu een polyvalente zaal

C21

PEPINGEN heeft nu een polyvalente zaal

Editiepajot_pepingen_schuur_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Met de opening van ‘De Schuur’ heeft Pepingen nu ook een polyvalente zaal. Deze kan gebruikt worden voor onder meer tentoonstellingen en ook voor fuiven. Voor het zo ver is moet er nog eerst een reglement opgesteld worden. Momenteel wordt ze gebruikt voor de speelpleinwerking.

Dertien jaar geleden  kreeg de woning van de hoeve Van der Stokken een nieuwe bestemming. De buitenschoolse kinderopvang werd gehuisvest in de Kinderschuur. De schuur ligt ook in dezelfde hoeve.
De schuur werd vóór het bouwen van de gemeentelijke loods gebruikt als opslagplaats voor de technische dienst maar  stond reeds jaren leeg.
Deze ruimte werd omgebouwd tot een polyvalente zaal'. De bestaande vloer werd uitgebroken en er werd gepolierde betonvloer aangebracht.
De elektriciteit en de verlichting werd volledig vernieuwd. Zo kan de zaal nu mede gebruikt worden voor de buitenschoolse opvang en de speelpleinwerking. Hierdoor zijn er ook nog een paar plaatsen vrij voor de speelpleinwerking. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de kinderschuur op 02/356 96 92.
De schuur zelf is een beschermd gebouw, zodat de verbouwingen niet gebeurd zijn zoals men wilde. In het midden van de schuur moest er een muur blijven staan. De verbouwingen tot polyvalente zaal hebben zo een 76.000 euro gekost. De schuur  wordt alleen ter beschikking gesteld van verenigingen uit Pepingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief