BOGAARDEN heeft nu ook een ontmoetingscentrum

C21

BOGAARDEN heeft nu ook een ontmoetingscentrum

Editieajot_pepingen_schoolhuis_1_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editieajot_pepingen_schoolhuis_2_foto_merckx
Foto's ® Felix Merckx
 
Editieajot_pepingen_schoolhuis_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_prepingern_bogaarden
Ingezonden foto
 

 In aanwezigheid van de voorzitter van de Raad van Europa, Herman Van Rompuy werd in Bogaarden (Pepingen) het “Ontmoetingscentrum ’t Schoolhuys” officieel geopend. In stoet trok het gezelschap vanuit De Karre naar het nieuwe ontmoetingscentrum. In de nabije toekomst zal Woonpunt Zennevallei hier ook nog zorgen voor 11 bijkomende woongelegenheWoonpunt Zennevallei stond in voor de realisatie van dit alles. Ook voor de 4 appartementen boven het ontmoetingscentrum en nog 11 andere appartementen die er gaan komen van huizen die gerenoveerd gaan worden naast ’t Schoolhuys”. Dit alles werd gerealiseerd met de steun van Vlabinvest. Deze helpen mensen met een klein tot middelgroot inkomen om betaalbare woningen in de Vlaamse rand rond Brussel te vinden, zodat ze in hun buurt kunnen blijven wonen.

Het ontmoetingscentrum is een culturele infrastructuur ingericht door het AGB Pepingen en beheerd door de vzw 't Schoolhuys. Het beoogt cultuurparticipatie, gemeenschapsvorming en cultuurspreiding ten behoeve van de lokale bevolking en met bijzondere aandacht voor het verenigingsleven. Hiertoe wordt de infrastructuur van 't Schoolhuys ter beschikking gesteld aan de verenigingen van Pepingen en zijn inwoners. In ’t Schoolhuys was vroeger de gemeenteschool en het gemeentehuis gevestigd. De school sloot 36 jaar geleden zijn deuren.
President Herman Van Rompuy vond dit een goed initiatief omdat men hier terug iets tot leven brengt en ook omdat er terug mensen gaan wonen.
Met het ter beschikking stellen van deze ruimte heeft elke deelgemeente van Pepingen een zaal waar de plaatselijke verenigingen kunnen over beschikken, zegde burgemeester André De Roubaix.
Schepen van huisvesting Luc Decrick had het in zijn toespraak over de weg die afgelegd werd. Alles kwam in een stroomversnelling in 2009 toen Woonpunt Zennevallei het dossier overnam en zij de bouwheer werden. Aan de gemeente Pepingen kost het project 550.000 euro. Door dat er gronden konden verkocht worden, werd er nog 220.000 euro gerecupereerd, zodat de gemeentekas maar 220.000 euro lichter werd.
De inbreng van Woonpunt Zennevallei is veel groter. Voorzitter Oscar Decoster: “ Tot op vandaag hebben we samen bijna 2 miljoen euro geïnvesteerd in Bogaarden. Met de volgende fase van renovatie er bij geteld voor die 4 woningen en 7 appartementen, gaan we al over de 3,2 miljoen euro. Zoiets doet je enkel als je er zelf ook in gelooft en ervan overtuigd bent dat het een goed project is. Het project hier in Bogaarden is al aangehaald als voorbeeld en zal zonder twijfel als voorbeeld blijven dienen voor kleine landelijke woonkernen die hopelijk de aandacht blijven krijgen die ze verdienen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2012
Felix Merckx
Feli Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief