PEPINGEN - Ingrid en Vince vangen verwaarloosde en mishandelde dieren op

C21

PEPINGEN - Ingrid en Vince vangen verwaarloosde en mishandelde dieren op

Editiepajot_pepingen_dieren_1_foto_merckx
Foto's © FElix Merckx
 
Editiepajot_pepingen_dieren_2_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_pepingen_dieren_3_foto_merckx
Foto's © Felix Merckx
 

FSPCA, een vzw uit de Pepingse deelgemeente Heikruis wil verwaarlossde en mishandelde dieren terug een nieuw leven geven. FSPCA is de afkorting van Federal Society for Protection against Cruelty to Animals. Ze zijn lid van WSPCA, dat op wereldvlak een rol speelt voor de bestrijding tegen dierenmishandeling. Mensen die regelmatig zappen naar National Geografic Channel hebben wellicht hun harde spotjes al gezien.

Het idee FSPCA is ontstaan in 2011. Hun eerste doel was om de wetgeving uit te pluizen en de wetten te laten aanpassen door petities en contacten met de politieke wereld. Door de gekende regeringsvormingscrisis is dit deel een beetje verdrongen geweest. Maar dat hield Ingrid en Vince niet tegen. Zij gingen over naar het tweede doel van FSPCA, namelijk het openen van een opvangcentrum voor verwaarloosde en mishandelde dieren. Onderdak vonden ze in een beschermde vierkantshoeve, Hof ter Roetaert, in de Neerstraat 42 in Heikruis (Pepingenà.
De enige financiële steun die zij krijgen voor hun werk komt van leden. Momenteel draait FSPCA zonder subsidies. Om toch geld proberen in te zamelen worden er activiteiten georganiseerd, is er een webshop met verkoop van FSPCA-spullen, gaan vrijwilligers op rommelmarkten staan om voor de vereniging spullen te verkopen en worden er dieren virtueel ter adoptie gesteld. Virtuele adoptie is reeds mogelijk vanaf 10€/maand.
Momenteel zijn er een 10tal vrijwilligers die zich op alle vlakken inzetten voor FSPCA: de dagelijkse verzorging en schoonmaak, promotie voeren en de vereniging meer bekendheid geven, evenementen organiseren, sponsors zoeken, spullen inzamelen, administratieve taken, ...    
De dieren komen via allerlei wegen naar de organisatie. FSPCA werkt ook mee aan het zwerfkattenproject. Momenteel zijn er 3 volwassen zwerfkatten in de opvang.
De dieren komen bij FSPCA terecht via verschillende wegen: in beslagname (samenwerking met de FOD Dierenwelzijn), vrijwillig afstaan van dieren door de eigenaars, via bevriende dierenorganisaties. In principe worden alle dieren hier opgevangen, behalve exotische dieren, wilde dieren en vogels.

Meer info op http://www.fspca.be/

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief