PEPINGEN - Overval postkantoor goed voor buit van 30.000 euro

C21

PEPINGEN - Overval postkantoor goed voor buit van 30.000 euro

Pep_overval_postkantoor_1
 
Pep_overval_postkantoor_2
Pep_overval_postkantoor__3
Pep_overval_postkantoor__8
 
Pep_overval_postkantoor_6
Pep_overval_postkantoor_9
 

 Het kantoor van De Post aan de Steenweg op Elingen in Pepingen werd zaterdagmorgen even bij de opening van het postkantoor overvallen door een gemaskerde en gewapende gangster. Petra, de aanwezige bediende werd overmeesterd en verplicht de inhoud van de kassa (ongeveer 30.000 euro) te overhandigen. Ze moest ook de sleutels van haar BMW overhandigen. De vrouw werd achtergelaten in De Post. Nadien vertrok de overvaller in de wagen in de richting van de Ninoofsesteenweg en Halle. Net voor de kerk van Bellingen liet hij de wagen achter op de parkeerstrook. De motor draaide en met de rechter richtingaanwijzer stond aan toen de wagen werd gevonden. De politie onderzoekt of de dader overstapte in een ander voertuig en de weg vervolgde in de richting van de E429 of te voet via het graanveld een uitweg zocht in de richting van Bogaarden.

De Federale Poltie stuurde vlak na de feiten de heli ter plaatse die in de lucht hing als ondersteuning. Het labo van het Brusselse parket stapte af en ook een speurhond kwam ter plaatse om de vluchtweg van de gangster(s) te achterhalen.

Vrijdagmorgen hebben twee voorbijgangers reeds verdachte handelingen opgemerkt. Zij beweerden dat toen ook een man met een muts op het hoofd en gewapend klaar stond om de post te overvallen. Toen hij met deze twee wandelaars werd geconfronteerd stapte deze verdachte te voet in de richting van de Ninoofsesteenweg. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief