PEPINGEN - Kareelstraat ligt nog tot midden september open

C21

PEPINGEN - Kareelstraat ligt nog tot midden september open

Editiepajot_wegenwerken_pepingen
Ingezonden foto
 

Hopelijk zal het in september niet veel regenen, want dan zijn er problemen voor de kinderen van basisschool Spring in ’t Veld in de deelgemeente Bellingen. Het einde van de werken in de Kareelstraat zullen zeker nog tot half september gebeuren. Naast  de Kareelstraat wordt ook de Nerebosstraat en de Nieuwe Baan volledig vernieuwd.

In de Kareelstraat worden de schoolomgeving aangepakt. Op de Nieuwe Baan worden de fietssuggestiestroken doorgetrokken. Voor de riolering wordt het verplicht gescheiden stelsel aangelegd. Hemelwater en vuilvracht worden gescheiden.
In de Kareelstraat is men al drie maanden aan het werk. Naast een nieuw wegdek en nieuwe voetpaden wordt er ook een gescheiden rioolstelsel aangelegd.
Intussen werkt Pepingen ook zijn herstelprogramma voor 2012 verder af. Het laatste jaar werd voor 220.000 euro geïnvesteerd in de herstelling van kleine wegen.  In totaal werd de asfaltlaag van ongeveer 3 km wegen vernieuwd Het gaat om duurzame herstellingen waarbij de bovenlaag weggeschraapt en vervangen wordt. De werken werden uitgevoerd door een aannemer. Het betreft de Hoge Kouter, de Groenstraat (einde 2011 ) , Trop, de Hollestraat, de Molenhofstraat en de Heikruisesteenweg.
Daarnaast werden in de Eikstraat en in de Hoesnaek betonvakken in slechte staat vervangen voor een bedrag van 12.500 euro. Tenslotte werden in de Molenstraat en de Terkammenstraat de voegvullingen vernieuwd teneinde de levensduur van deze straten te verlengen. Hiervoor werd 30.000 euro uitgegeven.
PEPINGEN is ontvoogd op vlak van ruimtelijke ordening
De gemeente Pepingen werd bij besluit van de Vlaamse Regering ontvoogd op vlak van ruimtelijk ordening. Pepingen is daarmee de 2de gemeente in het Pajottenland die zelf mag beslissen over de aanvragen voor een bouwvergunning.
Om ontvoogd te worden moet een gemeente voldoen aan 5 criteria die wettelijk bepaald zijn. Ze moet een gekwalificeerd stedenbouwkundige ambtenaar en een goedgekeurd gemeentelijk structuurplan hebben en ze moeten beschikken over een plannenregister, een vergunningsregister en een register van onbebouwde percelen. Pepingen voldoet aan deze voorwaarden.
Uiteraard blijft een toezichttermijn voor RO Vlaanderen gelden en kan het gewest steeds in beroep gaan. In de praktijk komt het erop neer dat de doorlooptijd van een bouwvergunning gemiddeld 30 dagen korter kan worden ( termijn die nu nodig is om advies te vragen).
Feitelijk is het een kwaliteitslabel voor de dienst Ruimtelijke Ordening en voor het gevoerde beleid, uitgereikt door het Vlaamse Gewest en dit op objectieve gronden bij de decreet bepaald.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief