PEPINGEN Solidair en wandelclub Bellingen hand in hand tegen armoede en onrecht

C21

PEPINGEN Solidair en wandelclub Bellingen hand in hand tegen armoede en onrecht

Editiepajot_pepingen_trial
Ingezonden foto
 

De hoge venen vormden het schitterende decor voor voor de vijfde Oxfam trial, een 100 km lange wandeltocht tegen armoede en onrecht in de wereld. Pepingen werd voor de 3e keer op rij vertegenwoordigd door de wandelclub halfoogstvrienden Bellingen, deze keer in een nauwe samenwerking met Pepingen Solidair.

De oxfam trail onderscheidt zich van andere 100 km tochten in het feit dat de trail een teamuitdaging is. Men begint met vier aan de tocht en men eindigt vele uren later met dezelfde vier de tocht.
Voor Pol Clement, voorzitter van wandelclub halfoogstvrienden Bellingen was het de 3e deelname. Hij keek voldaan en tevreden terug op deze editie. ‘Inderdaad’, zegt Pol, ‘ het ging wat minder snel dan andere jaren, we deden er 25 uren en 19 minuten over. Als wandelfreak heb ik genoten van de inzet en doorzetting waarmee 3 twintigers het parcours aflegden. Twee van hun wisten tot voor enkele weken niet wat een lange afstand was, laat staan een 100 km. Op doorzetting, adrenaline en karakter haalden zij de eindmeet, met de nodige blaren, roodheid en stijfheid. Bovendien bleef de onderlinge sfeer altijd tof. We hebben heel wat gelachen tijdens de tocht. De voldoening was bijzonder groot aan de aankomst. Ik kan het niet genoeg benadrukken, ik ben bijzonder trots op de prestatie van deze jonge bende”.
Joris Van Kelecom, voorzitter van Pepingen solidair en drijvende kracht achter dit team, omgedoopt tot captain solidarity beaamt : ‘ik had al enige tijd zin deel te nemen aan de oxfam trail. Als nieuweling in de wandelsport geen sinecure, ik wist dat hard trainen de enige optie was om te slagen. Cathérine Debock zat in hetzelfde schuitje als ikzelf, Bruno Devos bewees zich al op de weg naar Compostella. Leuk en motiverend was de steun op enkele stukken van het parcours van Eric Wieme en Fred Meert van de wandelclub. Bovendien ben ik bijzonder blij dat wij maar liefst 2.089 euro sponsoring bij elkaar konden halen ten voordele van oxfam”.
Deelname aan de trail vergt ook de inzet van een coachteam. Tim, Wim en Christel zorgden onder de leiding van Eva voor de maaltijden, verzorging, transport van kledij, … maar vooral voor de morele steun, de massages en de verzorging op de rustposten. 
Zowel Joris als Pol blikken vanuit hun hoedanigheid tevreden terug op deze 5e editie. De oxfam trail is niet enkel een bijzondere sportieve prestatie, het is elke keer weer een niet te missen belevenis : de sfeer, de natuur, de solidariteit, … Beiden plannen nu al de deelname voor 2013.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief