PEPINGEN – Architectenbureau Pajo-Plan viert 25-jarig bestaan

C21

PEPINGEN – Architectenbureau Pajo-Plan viert 25-jarig bestaan

Pajo_plan_25_jaar__15___1203_x_902_
Cheque voor Huize De Poel - Maurice Pierrieux, Herman Cornelis, Sofie Putteman, Bert Hendrickx, en Etienne De Roover - Foto's © Deschuyffeleer
 
Pajo_plan_25_jaar__4___1203_x_902_
Onthaal in het gerestaureerd wagenhuis van de abdijhoeve - © Deschuyffeleer
 
Pajo_plan_25_jaar__6___980_x_650_
Rondleiding in de kerk van Bellingen - © Deschuyffeleer
 
Pajo_plan_25_jaar__9___1184_x_822_
Het gedicht van Anton Van Wilderoode in de abdijhoeve - © Deschuyffeleer
 
Pajo_plan_25_jaar__10___1203_x_902_
Monumentenwacht Vlaams-Brabant in actie - © Deschuyffeleer
 
Pajo_plan_25_jaar__17___981_x_694_
Streekproducten - Honing - Frans Vandenbosch Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Pajo_plan_25_jaar__18___1203_x_902_
Het wandelbuffet - © deschuyffeleer
 

Het architectenbureau Pajo-Plan met zetel in het centrum van Pepingen vierde zijn zilveren bestaansjubileum met een feestelijke bedoening vanuit de abdijhoeve Cantempré van de familie Dedobbeleer in Bellingen. Goed 400 genodigden werden er vergast op een fijne ontmoeting doorspekt met muziek, spektakel, erfgoedinformatie, huifkartochten, streekproducten, smaakvolle hapjes en heerlijke drankjes.

Het was in 1987 dat Pajo-Plan op initiatief van restauratie-architect Hans Cornelis en architect Maurice Pierreux het levenslicht zag. Pas enkele jaren terug kreeg het duo vrouwelijke versterking in de persoon van archtitect-stedenbouwkundige Sofie Putteman. Wat indertijd ontsproot als een klein architectenbureau voor het Pajottenalnd is thans uitgegroeid tot een heus architectencentrum voor gans Vlaanderen, hoofdzakelijk gespecialiseerd in opdrachten voor openbare besturen. Naast specifieke architectenopdrachten liggen vooral restauratiedosssiers goed in de markt bij Pajo-Plan.
 
Cantempré
“Als locatie kozen wij bewust voor de prachtige abdijhoeve Cantempré als symbool voor onze Pajotse roots”, gaf Sofie Putteman de genodigden trots mee. “Onze doelstelling bestaat er trouwens in ons met hart en ziel ten dienste te stellen van de bouwheren om bij de realisatie van hun projecten te komen tot het overtreffen van hun stoutste verwachtingen”.
 
Als eerbetoon aan hun eerste klant Huize De Poel, een centrum voor persoonsgerichte ondersteuning voor volwassenen met een beperking, had Pajo-Plan de genodigden overigens verzocht totaal vrijblijvend een bijdrage ten bate van dit centrum te storten. Het team van Pajo-Plan mocht zo, tussen al het feestgedruis in, al een voorlopige cheque van 3500 euro schenken aan de vertegenwoordigers van het centrum. “Graag hadden wij dit bedrag bij het definitief afsluiten van onze actie nog verdubbeld gezien”, aldus een enthousiaste Maurice Pierreux. “Wij mogen ons wel stilaan de huisarchitect van het centrum gaan noemen. Inmiddels hebben wij al mogen meewerken aan de bouw van hun 5 vestigingen, terwijl momenteel nog een project lopende is in Ternat”.
 
Restauratie
Als alles volgens plan verloopt mag Pajo-Plan in de nabije toekomst ook zijn medewerking verlenen aan de restauratie van de waardevolle erfgoedkerk van Bellingen. “Het dossier ligt thans ter ondertekening bij de bevoegde minister. De restauratiewerken zullen allicht nog dit jaar kunnen starten. Met de restauratie is overigens een bedrag gemoeid van nagenoeg 1 500 000 euro. De restauratie van het Agneessens-orgel is wel niet in deze raming inbegrepen”, wist Herman Cornelis vooral de dorpsbewoners van Bellingen een riem onder het hart te steken.
 
Als decor voor de feestviering mocht de hoeve Cantempré wel op enig ontzag van de genodigden rekenen. Met meer dan 100 Ha landbouwgrond is het bedrijf, overigens grotendeels eigendom van een groep rond Jan De Clerck, één van de grootste in de streek. Het hof met zijn prachtige vergezichten inspireerde zowel Anton Van Wilderode als Hubert Van Herreweghen tot het neerpennen van enkele indringende gedichten.  
 
Naast enkele stands met streekproducten en huifkartochten mochten de genodigden zich ook vergapen op een bloedstollende demonstratie van Monumentenwacht Vlaams-Brabant bij het uitvoeren van een gefingeerd onderzoek van de staat van de kerktoren.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief