Nieuwe buurtwinkel in PEPINGEN

C21

Nieuwe buurtwinkel in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_nieuwe_winkel
Ingezonden foto
 

ellingen (Pepingen) heeft terug zijn buurtwinkeltje. Na de opéénvolgende sluitingen van het dorpscafé, de bakkerij en de fruitwinkel heropende Emanuel De Schrijver in nauwe samenwerking met Steven D’Haemer de winkel, weliswaar op een totaal nieuw principe. ‘Samen staan we sterker’ dachten beide heren, en zo geschiedde…

Pepingen voor zelfstandigen’ verraste Emanuel en Steven met een bezoekje op de startdag van de winkel. Het bestuur van de zelfstandigen beweging wenste beide mannen veel succes toe met hun nieuwe uitdaging. Ondernemen is altijd een risico, beide heren bruisen echter van dynamiek en bezitten de nodige durf en creativiteit om in hun doel te slagen. Emanuel en Steven trakteerden het bestuur op een rondgang, een woordje uitleg en een gezond stukje appel met bijhorend glaasje appelsap. 
 
Emanuel startte na zijn studies meteen in het ouderlijk fruitbedrijf te Bellingen en nam al snel zelf de touwtjes in handen. Steven deed net hetzelfde in het naburige Rebecq, hun bedrijf is intussen heel gekend onder de naam ‘le vergier du paradis’. Beiden sloegen begin dit jaar de handen in elkaar. De samenwerking leidde tot de heropening van de winkel. Het winkeltje draait op het ‘self-service’ principe. Voorgepakte appelen en peren alsook honing, aardappelen, witloof, appelsap … kunnen door de klant uit de rekken genomen worden, betalen doe je in de daartoe voorziene urne. Het zonder personeel werken leidt tot heel economische prijzen. 
 
De honing werd gemaakt vanuit de bloesems uit de boomgaarden, het in krat verpakte appelsap werd bereid met de primo appel, een soort die in België enkel kan gekocht worden in een gekend groot warenhuis. Steven verwerkt echter een deel tot sap.
 
De winkel, gelegen aan de Hondzochtstraat 42 A te Bellingen, is 7 dagen op 7 open van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds. De nieuwe oogst ligt vanaf eind deze week in de rekken. Meer info vind je op de website www.pepingenvoorzelfstandigen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief