PEPINGEN - Meerderheid wil geen speciale commissie voor bouw sporthal

C21

PEPINGEN - Meerderheid wil geen speciale commissie voor bouw sporthal

Editiepajot_pepingen_voetbalveld_foto_merckx
Foto © Felix Merckx

Voor de bouw van een sporthal in Pepingen, nog goedgekeurd door de vorige meerderheid, maar ni in de minderheid gezet, vroeg de CD&V/SP.a oppositie nu de oprichting van een commissie. Volgens de meerderheid is dit niet nodig. Het oprichten van een Gemeentelijke begeleidingscommissie (GBC) is een herhaling van de reeds bestaande inspraak- en beslissingsmogelijkheden, zegt schepen Peter Lacres, N/Va, schepen van sport en recreatie

De sporthal is één van de belangrijkste projecten die hopelijk in deze legislatuur uitgevoerd wordt in de gemeente Pepingen. Tijdens de vorige legislatuur heeft CD&V/Sp.a het administratief terrein geëffend zodat nu het bouwproject aan de Grasmeerstraat, naast de terreinen van FC Pepingen, van start kan gaan. Om de kennis die in de vorige legislatuur door de schepen van sport (Peter Vancutsem) was opgedaan niet te laten verloren gaan, heeft CD&V/Sp.a voorgesteld om een commissie op te richten waar naast een evenredige vertegenwoordiging van de politieke partijen ook een afvaardiging van de sportclubs of mogelijke gebruikers zouden in vertegenwoordig zijn. Op deze wijze zou een groot draagvlak gecreëerd worden en kan eindelijk van start gegaan worden met de bouw van de sporthal.
CD&V/Sp.a wenste op deze wijze aan te tonen dat ze op een constructieve wijze aan politiek doen. De uitgestoken hand werd echter door de meerderheid geweigerd. Het voorstel werd meerderheid tegen oppositie verworpen zonder enige duidelijke motivatie.
Zo zegt de huidige meerderheid in Pepingen dat de vorige coalitie nooit voorgesteld heeft om dergelijke commissies in het leven te roepen toen zij de absolute meerderheid hadden en daarnaast hebben ze bij de wisseling van de macht op geen enkele manier aanstalten gemaakt om informatie over deze sporthal te delen met het kersvers college.
Wij vroegen een reactie aan Peter Lacres (N-Va) en schepen voor sport en recreatie in Pepingen. Hij zegde ondermeer het volgende: Op dit moment heeft het huidige college weliswaar het dossier al grondig doorgenomen en tot de conclusie gekomen dat een parking in de bestaande plannen ontbreekt, wat toch wel essentieel is als je bezoekers verwacht… maar dit even terzijde. Feit is dat de sporthal gebouwd zal worden door het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB), opgericht door het vorige bewind voor de bouw van o.a. deze sporthal.
Peter Lacres: “Het oprichten van een Gemeentelijke begeleidingscommissie (GBC) is een herhaling van de reeds bestaande inspraak- en beslissingsmogelijkheden. Een AGB kan altijd de hulp / advies van experten inroepen en deze ook een vergoeding geven (uurloon of presentatiegeld). Op formele vraag van het AGB kan een formeel advies worden ingewonnen of de sportraad kan het op zelfstandige basis bezorgen. Daarnaast bezitten de aanwezige organen alle kennis of ze kunnen deze inroepen (zowel AGB, gemeenteraad als sport- of andere raden enz…) Om daarnaast nog eens een GBC op te richten waar opnieuw een herhaling van de feiten wordt opgesomd, niet-georganiseerde derden aan toegevoegd worden of individuen lukraak hun mening kunnen uiten lijkt voor het huidige bestuur dubbel werk, het geheel kan contraproductief werken en zal de start van de bouw niet bespoedigen. Het dossier wordt nu reeds behartigd door het college van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad, het autonoom gemeentebedrijf , de sportraad, enz. Welke ploeg wordt sterker bij de opstelling van 7 reservespelers, die weten dat zij nog minstens 6 jaar op de bank gaan zitten?”

 
Het bouwen van een sporthal in de Grasmeerstraat kon de provincie uiteindelijk bekoren en de oprichting van de sporthal is voor de huidige meerderheid, een topprioriteit. Het huidige gemeentebestuur wenst bovendien te benadrukken dat er prioritaire aandacht uitgaat naar transparantie en communicatie wat betreft grootschalige projecten… dat er in verband met de sporthal ‘geregeld’ een stand van zaken zal gegeven worden en er info-avonden voor de burger zullen plaatsvinden (wat willen we doen, wat zal er gebeuren, wanneer enz, gekoppeld aan een vragenmoment).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief