Mathias Derijck uit Denderhoutem wint in BOGAARDEN

C21

Mathias Derijck uit Denderhoutem wint in BOGAARDEN

Dsci0122
Mathias Derijck uit Denderhoutem wint. Foto Ingezonden
 
Dsci0115
Dsci0117
 

In Bogaarden werd de 100 ste koers gereden, georganiseerd door de lokale wielerclub De Bergklimmers . De club zelf bestaat reeds 38 jaar en wordt geleid doorvoorzitter Maurice “Mozes” Heremans en dit al gedurende 30 jaar . Jaarlijks worden er in Bogaarden 2 koersen gereden.

 
De laatste jaren is het steeds moeilijker geworden om sponsors te vinden .Ook het zoeken naar zo’n 30-tal vrijwilligers en seingevers is niet altijd evident , aldus Maurice . Desondanks weet de voorzitter, intussen 71 jaar , het altijd klaar te spelen om alles in orde te krijgen , zodat alles vlot en veilig verloopt. Daarbij gesteund door een aantal toffe medewerkers , bestuursleden en natuurlijk de mensen van café Terkammen .
 
De Bergklimmers kunnen terugblikken op een geslaagd wielerweekend . Bij een talrijk opgekomen publiek waren donderdag de junioren aan de beurt voor de “Grote prijs Berni Mertens”met 72 deelnemers aan de start . Er moesten 94 Km gereden worden verdeeld over 13 ronden . Het was Mathias De Rijck (KSC Denderstreek Labiekes) die als eerste over de eindmeet reed gevolgd door Desplenter Tjorven (C.T.-DJ Matic – Kortrijk) . Dennis Habils (Jonge Rakkers vollezele ) de renner uit Pepingen moest jammer genoeg opgeven met een lekke band .
 
Voor deze 100e wedstrijd werden de Palm en de beker (geschonken door Open VLD Groot Pepingen ) uitgereikt door Burgemeester Eddy Timmermans en schepen Greta Cochez .
 
Op zaterdag waren dan de nieuwelingen aan de beurt . De 22 deelnemers moesten 65 km afleggen over 9 ronden . Het publiek en deelnemers waren minder talrijk maar daarom niet minder enthousiast . Onder een dreigende wolkenhemel werd de start gegeven voor de “Grote prijs Terkammen”. Jovany Van Oudenhove (keukens Redant Cycling Team) werd uiteindelijk de overwinnaar in een massasprint gevolgd door Michiel Van Hauwermeiren (VA-Cycling Team Zele) en Tibo Nevens (wielerclub “onder ons Parike”) als respectievelijk 2de en 3de . (geen foto’s beschikbaar)
De beker voor deze 101ste wedstrijd werd geschonken door CD&V Pepingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2013
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief