Positief regenboogbeleid in PEPINGEN

C21

Positief regenboogbeleid in PEPINGEN

Editiepazjot_pepingen_vlag_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Wereldwijd wordt op 17 mei, de internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, aandacht gevraagd voor de problemen waarmee holebi's en transgenders geconfronteerd worden. De gemeente Pepingen draagt zijn steentje bij aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi'sen transgenders door in het beleid hieraan aandacht te besteden via enkele eenvoudige maatregelen. Een regenboogvlag hangt die dag ook uit aan het gemeentehuis.

Voor het Pepingse gemeentebestuur is het duidelijk dat holebi's en transgenders dezelfde maatschappelijke rechten hebben als hetero's. Helaas blijkt uit de dagelijkse praktijk en uit onderzoek dat deze mening niet door iedereen wordt gedeeld. Nogal wat holebi's krijgen te maken met uitsluiting of discriminatie.
Het is de taak van een overheid om een klimaat te creëren waarbinnen iedereen zich veilig en aanvaard kan voelen, ongeacht zijn of haar geaardheid, zodat zij hun plaats vinden ín de maatschappij en zonder aarzeling kunnen deelnemen aan het publieke leven.
De gemeente Pepingen engageert zich om volgende maatregelen in het kader van een lokaal regenboogbeleid uit te voeren:
-Het gratis telefoonnummer 0800 99 533 van de Holebifoon wordt in de gemeentelijkev informatiekanalen zoals de website en het informatieblad opgenomen.
-In de gemeentelijke bibliotheek zal voldoende materiaal voorzien worden dat holebi's aanspreekt en de nodige informatieve publicaties over holebiseksualiteit en het holebi- en transgendermagazine ZiZo zullen opgenomen worden in het aanbod.
-Via de gemeentelijke informatiekanalen zullen contactgegevens van discriminatiemeldpunten, waar holebi's die het slachtoffer worden van discriminatie terecht kunnen met hun verhaal, gepubliceerd worden.
-Binnen het bestaande informatie aanbod naar burgers toe, zal aandacht besteed worden aan het holebi huwelijk, adoptierechten voor holebi's, enz ...
-Lokale initiatieven, gericht op holebi's krijgen de nodige ondersteuning en lokale holebiverenigingen hebben de mogelijkheid  zichzelf en hun activiteiten kenbaar te maken via de gemeentelijke informatiekanalen.
Heel wat Vlaams-Brabantse gemeenten hebben laten weten dat zij ingaan op het aanbod van de provincie om de thematiek van homo- en transfoob geweld aan te pakken via de regenboogvlag of -viltjes. Zo zal de vlag al zeker wapperen in Asse, Begijnendijk, Bierbeek, Galmaarden, Geetbets, Haacht, Halle, Leuven, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Overijse, Pepingen, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Tienen en Zoutleeuw.
De provincie organiseert ook een vormingsvoormiddag voor lokale besturen en politie over genderdiversiteit en transgender op 13 juni in het PIVO in Asse en op 18 juni in het Provinciehuis in Leuven, telkens met start om 9.30 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2013
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief